Cerrahpaşa'nın kahramanları

Türkiye'de ilk Kovid-19 vakası görülür görülmez o hastane alarma geçti. İstanbul Üniversitesi Cerrrahpaşa Tıp Fakültesi, bu mücadelede büyük görevler üstlendi ve görevine devam ediyor. Hastanenin Başhekimi Zekayi Kutlubay, Ulusal Kanal'a konuştu, kahramanların nasıl mücadele verdiğini anlattı...

Cerrahpaşa'nın kahramanları

Onlar, Cerrahpaşa'nın Kovid-19'a karşı fedakarca mücadele eden sağlık emekçileri.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ilk günden bu yana kovid 19'la mücadenin lokomotifi oldu. Vakaların ilk görüldüğü andan itibaren hastane personeli üzerine ndüşeni fazlasıyla yaptı.

Hastanenin kapasitesi yükseltildi. Vaka artış hızı hesaplanarak planlamalar yapıldı.

Günlük olarak 350'yi aşkın hasta Kovid-19 şüphesiyle Cerrahpaşa'ya müracaat etti. Kapasiteyi arttırmak için ameliyathaneler yoğun bakıma çevrildi.Hastane en kötü senaryoya hazır hale getirildi.

Kovid-19'la mücadelede elde edilen başarılar özellikle sağlık çalışanlarına motivasyon sağlıyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi Zekayi Kutlubay bu mücadele sürecinin sürece liderlik ediyor.

Kutlubay, En çok merak edilen tıbbi ekipman tartışmalarına da yanıt veriyor.

Hastane yönetimi Kovid-19 vakalarıyla iç içe olan sağlık personeli için koruyucu bir çizelge oluşturdu. Bulaşıcılığı önlemek adına adımlar atıldı.

Süreç bütün sağlık emekçilerini psikolojik olarak etkilemeye devam ediyor. Başhekim Zekayi Kutlubay'ı bu süreçte etkileyen olay ise:

Cerrahpaşa'da tedavi edilenler yalnızca yaşlılardan oluşmuyor. Çocuk hastalar ve çocuk yoğun bakımları da mevcut.

Ve yeni bir dünyaya ilişkin fikirler sağlık ordumuzun da gündeminde...

HABER: DİLEK DOĞAN

ulusal.com.tr

ulusal kanal istanbul üniversitesi