BİK çalışmalarını dijital ortamdan yürütüyor

"Dijitalleşmenin en önemli faktörü buna uygun çalışmalar yürütecek personeldir. Biz bu personellerin yetişmesi için kurum içinde sürekli eğitimler yaptık ve yapıyoruz. Kurumun çalışmalarının neredeyse yüzde 90'ını dijitale taşıdık. İşlerin manuel olarak yapıldığı yıllarda iş yükümüz çok fazlaydı ancak dijital dönüşümün etkisiyle şimdilerde bu iş yükümüz oldukça azaldığı için sektörün sorunlarına daha fazla eğilebiliyoruz"

BİK çalışmalarını dijital ortamdan yürütüyor

Basın İlan Kurumu'nun (BİK) iki gün sürecek Üst Yönetimi ile Şube Müdürleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı, BİK BİK Bayramoğlu Tatil Köyü'nde başladı.

BİK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, BİK Genel Müdürü Yakup Karaca toplantının açılış konuşmasında, gazetelerle daha yakın ilişkiler kurarak çalışmanın önemini vurguladı.

Karaca, BİK'in görev alanı dışında faaliyet gösteren gazete ve dergilerin oluşturduğu sıkıntılara da dikkati çektiği konuşmasında, sözde gazetecilik yapanların nitelikli, özellikli, kaliteli gazetecilik faaliyetini ciddi tehdit altına soktuğunu belirtti.

Yazılı basının özellikle de yerel yazılı basının gazetecilik faaliyetini dijitale dönüşmesi gibi çok önemli bir dönemeçten geçtiğini ifade eden Karaca, şunları kaydetti:

"Dijitalleşmenin süreç olarak neleri kapsadığı konusu önemli ve izah gerektiren bir konu. Biz BİK olarak bu süreçlere katkı sunmak, farkındalık oluşturmak üzere planlamalar, projeler, çalışmalar yapıyor ve tüm bunlara hız vermeyi yeni yılda da sürdürmeyi planlıyoruz. Kurumumuz kendi içindeki dijitalleşme çalışmalarını 5-6 yıldır devam ettiriyor. Bu çalışmalarla birçok kurumsal işimiz dijital ortamda rahatlıkla yapılabiliyor. Dijitalleşmenin en önemli faktörü buna uygun çalışmalar yürütecek personeldir. Biz bu personellerin yetişmesi için kurum içinde sürekli eğitimler yaptık ve yapıyoruz. Kurumun çalışmalarının neredeyse yüzde 90'ını dijitale taşıdık. İşlerin manuel olarak yapıldığı yıllarda iş yükümüz çok fazlaydı ancak dijital dönüşüm etkisiyle şimdilerde bu iş yükümüz oldukça azaldığı için sektör sorunlarına daha fazla eğilebiliyoruz. Dijitalleşme çalışmaları için kurum bünyesinde bir proje grubu oluşturduk. Bu ekibin eğitimler, danışmanlıklar alarak yetişmesini sağladık. Şimdi bu ekip basının ihtiyaçlarına yönelik projeler yazıyor, projelerine çeşitli kurumlardan destekler alıyor ve bu projeleri hayata geçiriyor. Sektöre olan saygımız, kuruluş amacımız hep daha iyi projeler çıkarmamızı gerekli kılıyor."

Karaca, BİK'in e-fatura uygulamasına geçtiğini de hatırlatarak, "E-fatura mükellefi olan resmi ilan ve reklam veren kurum/kuruluşlar ile gazetelerle karşılıklı ilişkilerimizde bu yolu kullanmaya başladık. Ayrıca, kurumumuzun e-Devlet Kapısında yer alması için TÜRKSAT ile görüşmeleri başlattık. Öyle sanıyorum ki çok yakın bir süre içinde birkaç uygulama ile burada yerimizi alacağız ve periyodik şekilde verilen hizmet sayısını çoğaltacağız." ifadelerini kullandı.

BİK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özdemir de "Elinizde bulunan kurum mevzuatını çok iyi bilmenizi tavsiye ederim. Mevzuatı iyi bilmeniz bölgenizden, yetki alanınızdaki gazetelerden gelecek sorulara karşı daha donanımlı ve hazırlıklı olmanızı sağlayacaktır. Yine bölgenizde bulunan basın mensupları ile iyi ilişkiler kurmanız, gazetelerin noksanlıklarının yerinde giderilmesi, icmalden diğer hususlara kadar ki tüm sıkıntıların çözümü, ihtilafların zamanında aşılması gibi konularda elinizi güçlendirecek, bu desteklerinizle mağduriyetler de azalmış olacaktır." diye konuştu.

Toplantı Radiant Yönetim Danışmanlığı'ndan Emre Kanaat'in "Stratejiden Hayata Dijital Dönüşüm Eğitimi" ve servis müdürlerinin bilgilendirme sunumları ile devam edecek.

Basın İlan Kurumu