Çin'de son durum

Hayatın normale döndüğü Çin'de duran fabrikalar yeniden üretime başladı. Caddeler yeniden eski görüntüsünü aldı. Ancak tedbir elden bırakılmıyor. Ülkede yeni vakalar da tespit edildi. Çin'de son duruma bakalım.

Çin'de son durum

Çin’de 98'si yurt dışı, 10'u yurt içi kaynaklı olmak üzere 108 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi.

Çin'de salgının başından bu yana koronavirüs tespit edilen kişi sayısı 82 bin 160'a çıktı. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 3 bin 341'e yükseldi. Virüse yakalanan 77 binden faza hasta ise iyileşti.

Dünyada Kovid-19'dan iyileşenlerin sayısı 400 bini aştı. "Worldometer" internet sitesine göre, dünyada 400 bin 876 kişi virüsü yenmeyi başardı. İyileşen vaka sayısı en fazla Çin'de görülürken ülkede 77 bin 525 kişi sağlığına kavuştu.

Çin’in Vuhan kentinde ise salgın tedbirleri korunurken, bir yandan da hayat akışı devam ediyor. Ülkede 8 Nisan’da sıkı tedbirler kaldırılmıştı.

Metro istasyonları, marketler, bazı işletmeler yeniden insan kalabalığına kavuştu. Tedbirler elden bırakılmıyor. Sahada neredeyse her gün dezenfekte işlemi uygulanıyor.

Honda Otomobil Fabrikası yeninden üretime devam etti. Maske takmak halan zorunlu. Sağlık bilgilerini içeren kodlarda kontrol ediliyor. Günde 2 kez çalışanların ateşi ölçülüyor.

Yarım kalan inşaatların tamamlanması için de çalışmalar başladı. Kayıp zamanı telafi etmek için, işçiler günün her saatinde devam etmek için üç vardiyaya ayrıldı.

Ortak mücadele için Çin’den bir heyet de Rusya’ya gitti. Laboratuvar testleri, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve kontrolü, solunum yolu hastalıkları gibi daha birçok konu da Çin'in tecrübeleri paylaşılacak.

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, Çin’den ülkesine gönderilen tıbbı malzeme yardımı için de teşekkür etti. Sobyanin, Çin deneyiminin Rusya'ya fayda sağlayacağını söyledi.

ulusal.com.tr

koronavirüs çin