'El Chapo' hapiste de yerinde durmuyor

'El Chapo' hapiste de yerinde durmuyor

Tutulduğu yüksek güvenirlikli hapishaneden Temmuz 2015’te ikinci kez kaçan ama 8 Ocak’ta yeniden yakalanan uyuşturucu baronu ‘El Chapo’ için görülmemiş önlemler alınıyor.

Dünyanın en ünlü uyuşturucu baronu olan Meksikalı Joaquin ‘El Chapo’ Guzman’ın Altiplano hapishanesinden bir kez daha kaçmasını önlemek için alışılmadık tedbirlere başvuruyor. Meksika hükümeti sözcülerinden Eduardo Sanchez, “Belli bir düzene bağlı kalınmadan hücre hücre dolaştırılıyor… Aynı hücrede yalnızca birkaç saat veya gün tutuluyor. Hapishaneye getirildiğinden beri 8 hücre değiştirdi” dedi.

KAMERA VE SENSÖRLERLE İZLENİYOR

Diğer taraftan hapishanedeki güvenlik kameralarının sayısı 4 katına çıkartıldı, hareketlilikleri tespit etmek için kızılötesi sensörler takıldı ve Guzman tünel kazamasın diye zemine çelik destek panelleri yerleştirildi. Ayrıca diğer pek çok mahkûm, gardiyanlar Guzman’a odaklanabilsin diye başka hapishanelere nakledildi.

AVUKATI ŞİKAYETÇİ

Öte yandan Guzman’ın avukatı Juan Pablo Badillo, müvekkilinin hapishanenin soğuk bölümünde tutulduğunu ve ‘acımasızca psikolojik baskıya’ maruz bırakıldığını savundu. (sputnik)