O televizyon kanalı isim değiştirdi

Türkiye genelinde ulusal yayın yapan SkyTurk 360 haber kanalının isminin korsan olduğu ortaya çıktı.

O televizyon kanalı isim değiştirdi

Türkiye genelinde ulusal yayın yapan SkyTurk 360 haber kanalının isminin korsan olduğu ortaya çıktı

İngiliz yayın kuruluşu Sky, Türkiye'deki SkyTürk360 isminin kendilerinin yayının isim hakkını ihlal ettiği gerekçesi ile ismini değiştirtti. Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından yalnızca 360 isimi ile yayına devam eden televizyon kanalı formatını değiştirerek eğlence kanalı olarak yayın hayatına devam edeceği iddia edildi.

Konuyu gündeme getiren Hürriyet gazetesinin hafta sonu eki Hürriyet Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu bugünkü köşesinde, SkyTürk kanalının adı sessiz sedasız 360 olduğunu kaleme aldı. Semercioğlu, İsim değişikliğinin perde arkasında kanalın ilk yıllarında başlayan anlaşmazlık olduğunu ifade etti.

İşte Cengiz Semercioğlu'nun yazısındaki, "İşin perde arkası" başlıklı o ilgili bölüm

SkyTürk kanalının adı sessiz sedasız 360 olmuş. Haber kanalından çıkıp bir eğlence kanalı olacağı söyleniyor. İşin doğrusunu anlatayım. Bu isim değişikliğinin perde arkasında kanalın daha ilk yıllarında başlayan bir anlaşmazlık var. Sky, İngiltere'nin en önemli kanallarından biri...

SkyTürk kurulduğunda "Hop ne oluyoruz" demişlerdi yıllar önce ve bu isme itiraz etmişlerdi... Adamlar haklı, mesela BBCTürk diye bir ulusal kanal kurabilir misiniz?

İsim hakkını alabilirsiniz CNN Türk gibi yapabilirsiniz... Sky'dan izin almadan SkyTürk'ü kurmuştuk biz, tam Türk zekasının ürünü olarak... Sonunda İngiliz Sky yıllar süren inadından vazgeçmedi ve kanalın adını değiştirmeyi başardı. O yüzden şimdi ortaya 360 çıktı...

ulusalkanal.com.tr