Suriye 130 ülkeden temsilcilerin katıldığı “teröre karşı mücadele” konferansı düzenledi

Suriye, 130 ülkeden üst düzey devlet görevlileri ve gazetecilerin katıldığı “Uluslararası Terörle Mücadele Konferansı” düzenledi. Konferans’ta konuşan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Velid El Mualim Suriye’nin teröre karşı bölgesel işbirliğine hazır olduğunu belirtti. İran Kültür Bakanı Ali Ahmet Cenneti de Tahran'ın Şam'a verdiği desteğin devam edeceğini söyledi.

Suriye 130 ülkeden temsilcilerin katıldığı “teröre karşı mücadele” konferansı düzenledi

Suriye, ülkesindeki teröre karşı bölgesel işbirliği hamlelerini hızlandırdı. Başkent Şam’da düzenlenen “Uluslararası terörle mücadele konferansı” adlı etkinliğe 130 ülkeden üst düzey devlet görevlileri ve gazeteciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Velid El Mualim yaptı.

Muallim Suriye’ye komşu devletlerin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin terörle mücadele kararını ihlal ettiğini belirtti. Bölgedeki ülkeleri dayanışmaya çağıran Muallim “Teröre karşı işbirliği yapmaya hazırız” dedi.

Başbakan yardımcısı Muallim İran ile küresel güçler arasında imzalanan nükleer anlaşmaya da değindi. Anlaşmayla birlikte İran’a uygulanan ekonomik ambargonun kaldırılacağını hatırlatan Muallim, bu durumun Suriye’yi de güçlendireceğini söyledi.

Suriye Enformasyon Bakanı Omran El Zoubi ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi. Zoubi “Erdoğan’ın Osmanlı projesi Batılı ve Siyonist bir projedir” ifadesini kullandı.

İran ise konferansa Bakanlık düzeyinde katılım sağladı. İran Kültür ve İslami İrşat Bakanı Ali Ahmet Cenneti İran’ın Suriye hükümetine verdiği desteğin devam edeceğini belirtti.

Öte yandan Suriye ordusu terör örgütlerinin işgal ettiği stratejik önemi üyük olan Zebadani kentinde çemberi daralttı. Zabadani kasabasındaki silahlı gruplar da ordu ve Hizbullah birlikleri tarafından kuşatıldı. Haseke’de Şehitlik yakınındaki son binaları da IŞİD’den temizleyen Ordu, Dar'ül Takaka'yı ele geçirdi.

ulusalkanal.com.tr