Durmuş Yılmaz o yazıyla ilgili konuştu

Durmuş Yılmaz o yazıyla ilgili konuştu

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Exeter Üniversitesi'nde sınıf arkadaşı olduğu iddiasıyla ilgili Ulusal Kanal'a açıklama yaptı.

Yılmaz, İngiltere'deki Exeter Üniversitesi'nde okumadığını ve Exeter şehrine hiç gitmediğini belirtti.

Durmuş Yılmaz'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Ben Exeter Üniversitesi'nde okumadım. Exeter şehrine de hiç gitmedim. Ben Londra'da Türkiye Cumhuriyeti'nin bursuyla, kazandığım bir sınav sonucunda The City Univercity London'da lisans, University of London'da ise yüksek lisan eğitimi aldım. 1993 yılında bankacılar için açılan bir sınava girdim ve İskoçya'nın Glasgow Strathclyte Univercity'de 3 ay süreyle uluslararası finansman ve bankacılık konusunda kurs aldım. O dönemde Merkez Bankası'ndaydım. Ben Türk vatandaşlarının etmeğini yedim. Devletin imkanlarıyla okudum. Gavurun ekmeğini yemedim ki kılıcını sallayayım. Ben Türkiye'nin kılıcını sallıyorum."

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Arslan Bulut, ulusalkanal.com.tr'de de bir bölümü yayınlanan dünkü (İlgili yazı için tıklayın) yazısında Durmuş Yılmaz'ın Cumhurbaşkanı Gül ile Exeter'de sınıf arkadaşı olduğunu iddia etmişti.

ulusalkanal.com.tr