Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı: AKP kanuna aykırı bir şekilde dini söylemler kullanıyor

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı 1 Kasım'daki seçimlere yönelik ara rapor hazırladı. Rapora göre "Türkiye'de cepheleşmeye sürükleyici bir seçim kampanyası" yürütülüyor. AGİT raporunda ayrıca "AKP'nin seçim kampanyasında kanuna aykırı şekilde dini ögelerin kullandığına dikkat çekiliyor.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı: AKP kanuna aykırı bir şekilde dini söylemler kullanıyor

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu'nun 1 Kasım Erken Seçimleri için görevlendirdiği seçim gözlem heyeti, ara raporunu yayımladı.

AGİT Seçim Gözlem Heyeti, Türkiye'den gelen davet üzerine Ankara'da 11 uzman ve Türkiye çapında görev alan 18 uzun dönemli gözlemci ile 28 Eylül'de çalışmalarına başladı.

28 Eylül-21 Ekim arasında yapılan çalışmaları özetleyen AGİT Seçim Gözlem Heyeti, raporunda seçim kampanyasına dair gözlemlerini ve endişelerini paylaştı.

Seçim kampanyasının genel olarak "gösterişten uzak" olduğunu ve kampanyada çok az afiş, ilan ve poster kullanıldığını belirtilen raporda Meclis'te bulunan bütün partiler tarafından yüksek görünürlüğe sahip kampanyanın sadece İstanbul'da yürütüldüğüne dikkat çekildi.

Raporda, "Seçim kampanyasının tonu, sözcülerin rakiplerine yönelik sert eleştirileri ile cepheleşmeye sürükleyici niteliktedir" denildi.

Bazı partilerin, seçim kampanyalarında kanuna aykırı bir şekilde dini göndermeler kullandıklarına da dikkat çekilen raporda AGİT Seçim Gözlem Heyeti'nin 5 Ekim'de Samsun'da, 8 Ekim'de Manisa'da ve 16 Ekim'de Bursa'da AKP'nin kampanya faaliyetleri sırasında dini söylemlerin kullanıldığını gözlemlediği bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

agit Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı