Kaymakam açıkladı 974 YPG'li tedavi edildi

“Hem Suruç’a hem de Kobani’ye kaymakamlık yaptım ” Bu sözler, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi’ye ait. Çiftçi, PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'lileri tedavi ettirmekle övündü. “Kobani, Türkiye sayesinde ayakta” dedi.

Kaymakam açıkladı 974 YPG'li tedavi edildi

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi IŞİD'le çatışan YPG'lilere destek verildiğini açıkladı. “Savaşta yaralanan 974 YPG’li Türkiye’ye getirilerek tedavi edildi” diye konuştu.

Habetürk Gazetesi'ne konuşan Çiftçi, Ayn EL Arab'da devam eden çatışmalar ve bölgedeki YPG'ye ilişkin tartışma yaratacak sözler kullandı. Aynel Arab’a ambargo uygulanmadığını belirten Suruç Kaymakam'ı, PKK'nın Suriye kolu YPG'ye yardımda bulunmakla övündü.

"IŞİD’in kapıya yaptığı saldırılara rağmen Türkiye’den halen günde 2 TIR insani yardım götürülüyor. 1 yılda Kobani’den gelen 10 bin hasta tedavi gördü. Savaşın başladığı günden bu yana 3 bin 919 hasta tedavi oldu. Savaşta yaralanan 974 YPG’li Türkiye’ye getirilerek tedavi edildi"

Çiftçi, Ayn el Arab'da çatıışan YGP'lilerin bürokratik engellere takılmaması için bir çok kez polisi arayıp ambulans gönderdiğini de söyledi. “Kobani’ye de kaymakamlık yaptım” diyen Çiftçi, Kobani'nin Türkiye sayesinde ayakta kaldığını belirtti.

"Bu süreçte gerçekten hem Suruç hem de Kobani’ye kaymakamlık yaptım. Kobani bir yıldır ayakta varlığını sürdürebiliyorsa bunun yüzde 51’i Türkiye’den gönderilen yardımlar sayesindedir. kentin tek nefes alma yeri Türkiye’dir. Biz de bu nefes borusunu hiç tıkamadık"

Suruç Kaymakamı, Türkiye’den Ayn El Arab'a son 1.5 yılda giden yardımların 27 milyon lira değerinde olduğunu kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # YPG