Emekli Tuğamiral İlker Güven, kuzeni ve yeğeni ile birlikte Vatan Partisi'ne üye oldu

Ergenekon davasında yargılanan ve 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen Emekli Tuğamiral İlker Güven ailesiyle birlikte Vatan Partisi'ne katıldı. Güven “Geçmiş yaşıma rağmen bu safta yer almayı onur meselesi olarak kabul ettim” dedi.

Emekli Tuğamiral İlker Güven, kuzeni ve yeğeni ile birlikte Vatan Partisi'ne üye oldu

Ergenekon davasında yargılanan ve 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen Emekli Tuğamiral İlker Güven ailesiyle birlikte Vatan Partisi'ne katıldı. Güven “Geçmiş yaşıma rağmen bu safta yer almayı onur meselesi olarak kabul ettim” dedi.

Emekli Tuğamiral İlker Güven, kuzeni Sevgi Güven ve yeğeni Fulya Güven'le beraber bugün Vatan Partisi'ne üye oldu. Güven'in üyeliği Vatan Partisi'nin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Yeni üyelere rozetlerini takan Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel “Vatan Partisi milletimizin büyük birliğini kurdu. Emekçisi, muhtarı, generali, milliyetçisi, halkçısı ve devrimcisi Vatan Partisi'nin 6 Ok programında birleşti. 7 Haziran seçimlerinde AKP iktidarını yıkacak kuvvet Vatan Partisi'nde birleşti” dedi.

Vatan Partisi'nin Atatürk'ün izinde yürüyen tek parti olduğunu vurgulayan Güven de “Ben hep Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verdim. Ama gördüm ki 6 Ok'a sahip çıkan, Mustafa Kemal'in yolunda ilerleyen, bilimi rehber eden parti Vatan Partisi. Geçmiş yaşıma rağmen bu safta yer almayı onur meselesi olarak kabul ettim. Vatan Partisi'nde bize bir nefer olarak görev verilirse, onu seve seve, elimizden geldiğince yapacağız” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 1993 yılında emekli olduğunu belirten Güven, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin başkanı olan eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un danışmanlığını yaptığını söyledi. Eruygur'la beraber Beykent Üniversitesi'nde Atatürk İlke ve İnkılapları Araştırma Merkezi'ni kurduklarını ifade eden Eruygur “Fakat Ergenekon tertibi başlayınca Beykent'ten kendi isteğimizle ayrıldık. 2008'den bugüne kadar bu kumpasın acı hatıralarını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Amerika'nın 119 yıllık bölme planını açıkladım”

Güven konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. “Ergenekon davasına nasıl dahil edildiniz” sorusuna Güven şu yanıtı verdi: “Amerika'da 1896 tarihinde Temsilciler Meclisi ve Kongre tarafından müştereken alınan bir karar var. Bu karar kozmik olduğu için 1996'ya kadar arşive çıkmıyor. Kararda Osmanlı Batı'da Türk, Güneydoğu'da Kürt, Kuzeydoğu'da da Ermeni Federe Devleti olmak üzere 3 federe devlete bölüyor. Hatta yönetimde 'İslam dininde ılımlı olan kişiler yer alacak' diyor. 119 yıl önce karar vermişler. Ben bunu Maya Dergisi'nde 2007'nin eylül ayında 'Dostumuz Amerika ve Avrupa' başlığıyla köşemde açıkladım.

Bu belgeyi yayınladıktan sonra, Cumhuriyet Gazetesi'nden Leyla Tavşanoğlu benimle röportaj yaptı. Maalesef Cumhuriyet gazetesi bunu yayınlayamadı. Sonradan öğrendim, Leyla Hanım Amerikan Konsolosluğu'nda eşiyle bir kokteyle gidiyor. Büyükelçi bu yazının yayımlanmamasını istiyor. Yayımlandıktan sonra 3 ay geçti, vizelerimin iptal olduğunu öğrendim. Daha sonra Genelkurmay'dan aradılar. 'Sizin için bir vurucu tim oluşturulmuş. Koruma vereceğiz' dediler. Kabul etmedim. 1 Temmuz 2008'de de Ergenekon'dan tutuklandım.”

ulusalkanal.com.tr