Fenerbahçeli Rabia, tedavi olup yeniden yürümek istiyor

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde, omuriliğindeki tümör nedeniyle ameliyat olduktan sonra yürüyemez hale gelen 19 yaşındaki Fenerbahçe taraftarı Rabia Armutçu, tedavisi için yardım istedi.

Fenerbahçeli Rabia, tedavi olup yeniden yürümek istiyor

Yıldırım Tepe Mahallesi'nde oturan 5 çocuklu ev kadını Deniz ve işçi Sait Armutçu çiftinin kızı Rabia Armutçu, lise son sınıf öğrencisiyken 2 yıl önce yürümekte zorlandığı için hastaneye gitti. İskenderun'da rahatsızlığıyla ilgili tanı konulamayan Rabia Armutçu, Adana'daki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Yapılan tahlil ve çekilen filmlerin ardından omuriliğinde kitle saptanan Rabia Armutçu, daha ileri tedavi için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi.

'BENİM ELİMDEN TUTSUN'

Üzerinden hiç çıkartmadığı Fenerbahçe formasıyla yatağa mahkum olan Rabia Armutçu, "Omurilikteki tümör nedeniyle Balcalı Hastanesi'nde iki kez ameliyat oldum. Ama ameliyat sonrası iki bacağımda tutmuyor. Bundan sonra kemoterapi ve ardından fizik tedavi göreceğim. Tümörlerde azalma olması durumunda üçüncü bir ameliyat olacak. Ama şimdi fizik tedavi için özel hastanelere gidiyoruz. İyileşmem için bu tedavi şart. En fazla bir yıl daha felç kalırsam bir daha tedavi olamayacağım" dedi.

Rabia'nın annesi Deniz Armutçu ise, "Eşim İstanbul Maltepe'de boru hattında işçi olarak çalışıyor, arabanın içinde yatıp kalkıyor. Ekmek parası için çalışıyor. Kızımız için anne olarak ağlamak istemiyorum" diye konuştu. DHA