Aylin Nazlıaka’nın CHP grup toplantısına katılması tartışma başlattı

CHP’den ihraç edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın eski partisinin grup toplantısına katılması CHP’de yeni bir tartışma başlattı. Grup Başkanvekili Levent Gök, Nazlıaka’nın grup toplantısına katılmasının parti tüzüğünün ihlal edilmesi anlamına geldiğini belirtti. Bazı milletvekilleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri de tepkilerini dile getirdi.

Aylin Nazlıaka’nın CHP grup toplantısına katılması tartışma başlattı

CHP’den ihraç edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın eski partisinin grup toplantısına katılması tansiyonu yükseltti.

CHP’de bir vekilin Atatürk posterini duvardan indirdiği iddialarını gündeme getiren Nazlıaka partisinden ihraç edilmişti.

Nazlıaka’nın CHP’nin grup toplantısına katılması ve genel başkan yardımcılarına ayrılan en ön sırada yer alması bazı milletvekilleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin tepkisini çekti.

Milliyet’in haberine göre, Nazlıaka’nın Atatürk resmini indirmekle itham ettiği Ankara Milletvekili Necati Yılmaz grup toplantısında yaşanan olaya çok sert tepki gösterdi. Yılmaz, parti görevi nedeniyle grup toplantısında bulunamadı.

Grup Başkanvekili Levent Gök de toplantıya katılmadı. Gök’ün bu durumun parti tüzüğünün ihlal edildiği anlamına geldiği ve engellenmesi için Genel Başkan’a ilettiği belirtildi. Ancak Nazlıaka’nın grup toplantısına girişinin engellenememesi üzerine “bu duruma ortak olmamak adına” toplantıya katılmadığı belirtildi. Bazı milletvekilleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri de tepkilerini dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr

chp levent gök grup toplantısı aylin nazlıaka