Hazar Denizi'nde bulunan Güneşli Petrol Platformu’nda yangın çıktı

Azerbaycan'ın Hazar Denizi'nde bulunan Güneşli Petrol Platformu’nda yangın çıktı. Fırtına nedeniyle çıktığı belirtilen yangın henüz kontrol altına alınamadı. 32 işçinin hayatını kaybettiği yangından şu ana kadar 42 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Hazar Denizi'nde bulunan Güneşli Petrol Platformu’nda yangın çıktı

Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki Güneşli Petrol Platformu’nda yangın meydana geldi.

Fırtına nedeniyle çıktığı belirtilen yangın sonrası söndürme ve kurtarma çalışması başlatıldı. Dün akşamdan bu yana söndürülemeyen yangın nedeniyle platformda buluanan 32 işçi hayatını kaybetti. Zor şartlar altında yürütülen kurtarma çalışmalarında ise şu ana kadar 42 kişinin kurtarıldığı öğrenildi.

Yangın ile ilgili ilk açıklama Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nden geldi. Açıklamada yerel saatle 17.40'ta güçlü kasırga nedeniyle 10. platformda gaz hattının tahrip olduğu ve yangın çıktığı bildirildi.

Yangın sonrasında ilk olarak çalışanların tahliyesi için çalışmalara başlandığı fakat yüksek dalgaların kurtarma gemilerinin platforma yanaşmasına engel olduğu ifade edildi.

Olağanüstü Haller Bakanlığı'na bağlı ekiplerin zor şartlar altında yürüttüğü çalışmalarda 32 işçinin cansız bedenine ulaşıldı, 42 kişi ise yangından kurtarıldı.

Petrol platformundaki yangının, doğalgaz boru hattında oluşan arızanın ardından çıktığı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr