''2 yıldır neden yalanlanmıyor?''

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olmadan önce Alman İstihbaratı ile görüştüğü iddiaları yeniden gündeme geldi. Takvim Gazetesi'nin "Baykal'a kaset komplosu Alman İstihbaratı kaynaklı" haberlerini konuştuğumuz Eski genel başkan yardımcısı Onur Öymen iddiaların "2 yıldır yalanlanmamasına" dikkat çekti.

Takvim Gazetesi'nin; "Deniz Baykal'a kaset komplosu, Alman İstihbaratı ile Gürsel Tekin arasındaki görüşmelerde planlandı" iddiası tartışma yarattı.

Eski MİT Orta Asya Şefi Kaşif Kozinoğlu da cezaevinde kaleme aldığı notlarında "CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu henüz Genel Başkan değilken Alman İstihbaratı ile görüştüğünü" yazmıştı.

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve emekli Büyükelçi Onur Öymen Kılıçdaroğlu ile Alman İstihbaratı görüşmesinin 2 yıldır yalanlanmadığını vurguladı.

"Alman yetkililerin bu iddiaları resmi ağızdan yalanlaması gerekir"

diyen Öymen, "Türkiye'deki siyaseti yabancı örgütlerin şekillendirmesinin kabul edilemeyeceğini" söyledi.

Onur Öymen, Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı doğal bir süreçle bırakmadığını ifade etti, "bu süreç mutlaka aydınlatılmalı" dedi.

Konunun aydınlatılmasının Türk siyaseti için önemini vurgulayan Öymen "AKP Hükümeti'nin de bu konuyu aydınlatmadığını" belirtti.

Kılıçdaroğlu Alman İstihbaratı görüşmesi 2012 yılında Silivri Cezaevi'nde şüpheli şekidle hayatını kaybeden eksi MİT Yöneticisi Kaşif Kozinoğlu'nun el yazısı notları ile gündeme gelmişti. Kozinoğlu bu bilgiyi bizzat BND yetkilerinden edindiği ifade etmişti.

Aydınlık Gazetesi'nin yayınladığı el yazıları uzun süre tartışılmıştı.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr