Erdoğan ile Putin görüştü: Gündem Ukrayna

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, görüşmede Putin Erdoğan'a Ukrayna krizinin çözümü için önerilerini iletti. Görüşmede ayrıca Kovid-19 aşısı Sputnik V’nin ortak üretim ihtimali konuşuldu.

Erdoğan ile Putin görüştü: Gündem Ukrayna

Cumhurbaşkanı ErdoğanRusya Devlet Başkanı Putin’le görüştü. Gündem başlıklarından biri de Ukrayna oldu. Cumhurbaşkanı, Rus lidere Ukrayna yaklaşımını sordu.

Telefon görüşmesinin ayrıntılarını İletişim Başkanlığı açıkladı. Buna göre, görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek hususlar ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Kremlin’den de bir açıklama geldi. Erdoğan ve Putin; Kovid-19 aşısı, Sputnik V’nin ortak üretim ihtimalini konuştu. Ayrıca Putin, Ukrayna krizinin çözümü için önerilerini iletti.

Putin'in Erdoğan'ın talebi üzerine Rusya'nın Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin yaklaşımlarını anlattığı belirtildi. Rus lider, 2015 tarihli Minsk anlaşmalarının, çözümün alternatifsiz dayanağı olduğunu vurguladı.

Vladimir Putin, Ukrayna'nın Minsk anlaşmalarından kaçınması ve son dönemde temas hattındaki durumu kızıştıracak provokatif eylemlerde bulunması nedeniyle duyduğu endişeyi de dile getirdi.

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Türkiye'ye geliyor. Zelenskiy, 9'uncusu yapılacak Ukrayna-Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi Toplantısı'na katılacak.

türkiye rusya Ukrayna erdoğan Putin cumhurbaşkanı erdoğan rus SPUTNİK V ukrayna krizi vladimir zelensky