Her şey ‘VATAN’ için

Silmeyin belleklerinizden 15 Şubat 2015 günü Arena Spor Salonunda yaşananları. Binbir coşku ve heyecan içerisinde milliyetçisi, sosyalisti, halkçısı. Başaklarla bezenmiş kutup yıldızı ile aydınlatıyorlar Ankara’dan “Vatan”ı.

Her şey ‘VATAN’ için

“Emperyalistlere ana avrat küfretmektir vatan” diyor cesur yürek divan başkanı. Yıkıyor salonu yürekleri vatan aşkı ile yanan gencin, yaşlının alkışları.

Hep birlikte söz veriyorlar, yarım kalan Kemalist devrimi tamamlamayı. Yemin ediyorlar, Anadolu’yu emperyalist oyunlardan kurtarmayı.

Ortaçağ zihniyetinin karanlık girdabında boğulan halkı özgür kılmaktır amaçları. Yılların kirli siyasetini bitirmek, ilkeli, samimi ve insani siyaset yapmaktır hülyaları.

Ellerinde birlikte tutup gerdikleri koskoca bir “Cumhuriyet” yayı. Devrimleri sembolize eden Cumhuriyetin altı okudur “tirkeş”lerine koydukları.

Ankara’dan yola çıkan her bir okun arkasından atılıyor “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganı. Altı Ok’un hedefi belli, asalaklardan, çakallardan kurtarmaktır vatanı.

Zulmün karşısında eğilmeyiz, ahlaksızlıkları içimize sindirmeyiz sözleri titretirken Atatürk düşmanlarını, korkutuyor güçlünün hukukuna sığınan iftira ve ihanet odaklarını.

Vatana “feda” olmaktır davaları. Unutmayacaklarını haykırıyorlar insanlık dışı hak ihlalleri ile verilen şehitleri, onur intiharlarını.

Yıkarken Silivri’de zalimin ördüğü duvarları, vatan sevgisi dağıtıyor ikiyüzlülerin ve yalancıların açılım yolunda estirdiği bölünme rüzgarını.

Baskı ve korku esir alamazken vicdanlarını, ilan ediyorlar bilimin rehberliğinde Atatürk’ün aydınlıkçı yolundan ayrılmayacaklarını.

Gülen yüzleri ısıtırken geleceğe dönük umutları, başaklar büyütecek sevgiyle vatan çocuklarını.

Anavatana, mavi vatana uzanan eller kırılsın.

Bora Serdar

Emekli Deniz Kurmay Albay

ulusalkanal.com.tr