AKP'den CHP'ye dokunulmazlık önerisi

AKP ile CHP'nin yürüttüğü dokunulmazlıkların kaldırılması zirvesinde hükümetin getirdiği öneriyle yeni bir aşamaya geçildi. AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, önerinin "Savcılığın hazırladığı bütün dosyaların işleme koyulması" olduğunu söyledi. Teklife en kısa sürede yanıt vereceklerini ifade eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, öneri üzerinde bazı görüş ayrılıklarının olduğunu belirtti.

AKP ile CHP arasında başlayan dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili 3. toplantı yapıldı.

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in katıldığı zirvede, hükümet yaptığı yeni öneriyle tartışmaları yeni bir boyuta taşıdı.

Hükümet, ilk toplantıda “83'üncü maddeye geçici bir madde ekleyerek şuana kadar Meclis'e gelmiş bütün dokunulmazlıkları kaldırma” önerisinde bulunmuştu. İkinci toplantıda ise CHP, AKP’ye dokunulmazlıklara ilişkin 3 öneri sunmuştu.

Zirve sonrası açıklama yapan, AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP'nin yaptığı 3 değişiklik önerisini değerlendirdiklerini söyledi. Bostancı, 3 madde üzerinden CHP'ye yeni bir öneri sunduklarını açıkladı.

Zirveye ilişkin bir açıklama da CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den geldi. AKP'nin yaptığı önerinin bakanları kapsamadığını söyleyen Özel öneri üzerinde bazı görüş ayrılıkları olduğunu belirtti.

AKP CHP'yle uzlaşma sağlandığı takdirde dosyaları 15 gün içinde işleme koymayı hedefliyor.

İki parti arasında görüşmeler yürürken, Başbakanlık'ta bulunan 43 fezleke dosyası daha Meclis'e ulaştı. 507 olan fezleke sayısı 550'ye çıktı.

ulusalkanal.com.tr