Kahraman askere veda

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristler ile çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu. Yine Sur'da şehit olan Teğmen Recep Erdoğan memleketi Gümüşhane'de toprağa verildi. Teğmen Erdoğan'ın cenaze törenine 10 bini aşkın yurttaş katıldı.

Kahraman askere veda

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde PKK saldırısında 1 asker şehit oldu. Olayı Genelkurmay Başkanlığı sitesinden duyurdu.

Güvenlik güçleri Sur’da bombalı tuzakların kaldırılması için çalışma yürütüyordu. Bu sırada PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 asker yaralandı. Yaralı asker daha sonra Diyarbakır Asker Hastanesi’nde kaldırıldı.

Durumu ağır olan mehmetçik yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Sur'un Hasırlı Mahallesi'nde de dün operasyon yapılmış ve Uzman Çavuş Göksel Cin kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

Şehit Göksel Cin, Diyarbakır'da yapılan askeri törenin ardından memleketi Zonguldak'a gönderildi.

Yine Sur ilçesinde PKK'lı teröristler ile girilen çatışmada şehit olan Teğmen Recep Erdoğan, memleketi Gümüşhane'de toprağa verildi.

25 yaşındaki Erdoğan, Urfa Jandarma Özel Harekat'ta görev yapıyordu. Geçici görev için ilk olarak Silopi'ye gönderildi ve Silopi'yi teröristlerden temizleyen güvenlik güçleri arasında yerini aldı.

Şehit Teğmen, Silopi'nin ardından Diyarbakır'ın Sur ilçesine gönderildi. Burada PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanarak hastanede şehit oldu.

Jandarma Teğmen Recep Erdoğan'a Gümüşhane'de tören düzenlendi. Törene 10 bini aşkın yurttaş, ellerinde Türk bayrakları ile katıldı.

Şehide Zafer Meydanı'nda tören düzenlendi.Törene Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Giresun Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru katıldı.

Şehit Erdoğan törenlerin ardından Hasköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ulusalkanal.com.tr