AKP'li Binali Yıldırım'dan İstanbul açıklaması: Önemli bir ayrıntıyı paylaşmam gerekiyor

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 'Burada önemli bir ayrıntıyı paylaşmam gerekiyor. 319 bin 500 iptal oy var. Aradaki fark 25 bin. 10 katından fazla iptal oy var. Bu önemli bir detaydır. Bunun dışında tabi yapılan bazı usulsüzlükler, yanlışlar, hatalı girişler var. Bunları da parti teşkilatımız, sandık kurullarındaki arkadaşlarımız tespitlerini yaptılar. Bu süreçle ilgili örnekleriyle il başkanımız değerlendirecek' dedi

AKPİstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 31 Mart yerel seçimi İstanbul sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Binali Yıldırım şunları söyledi:

"Seçimleri yaptık. Ülkemize ve İstanbulumuza hayırlı olsun. Tabi birçok yerde sonuçlar açıklandı. İstanbul için henüz sayım devam ediyor. Şu an itibariyle 14 sandık daha sayılacak. Geldiğimiz noktada 25 bin oy civarında rakip aday Ekrem İmamoğlu bizden daha fazla almış gözüküyor.

Burada önemli bir ayrıntıyı paylaşmam gerekiyor. 319 bin 500 iptal oy var. Aradaki fark 25 bin. 10 katından fazla iptal oy var. Bu önemli bir detaydır. Bunun dışında tabi yapılan bazı usulsüzlükler, yanlışlar, hatalı girişler var. Bunları da parti teşkilatımız, sandık kurullarındaki arkadaşlarımız tespit etti. Bu süreci örnekleriyle il başkanımız değerlendirecek.

TEBRİK ETMESİNİ BİLİRİZ AMA...

Şimdi ne olacak? Şüphesiz Yüksek Seçim Kurulu (YSK) mazbatayı kime verirse başkan o olacak. Biz tebrik etmesini biliriz, ancak sürecin de devam ettiğini söylemekte fayda var. Ekrem İmamoğlu 2014'ü örnek veriyor ama bir şeyi eksik bırakıyor. 2014 seçiminde iptal oylar 660 bindi.. İptal oyların tamamını kazanan adaya yazmasanız bile yetmiyordu. Burada ise iptal oylar, aradaki farkın 10 buçuk katı. Takdir edersiniz ki bu aradaki farkı değiştirebilir.

'YSK'DAN ÖNCE SONUÇLARI BELİRLERİZ'

Her sandıkta bir oy yanlış yazılmış olsa bu 31 bin 136 eder ki bu da aradaki farktan daha fazladır.

Biz AK Parti olarak bugüne kadar 14 seçim yaptık, bu 15'inci seçimimiz. Her seferinde de partimizin tecrübeli kadroları sandık sonuç tutanaklarını alırlar. Bu veriler teşkilatımıza gelir. Biz YSK'dan önce resmi olmayan sonuçları belirleriz.

Aldığımız oy, İstanbul halkının takdiridir. Onların takdiri, başımızın gözümüzün üstündedir.

Tabi ki iki adayın aldığı oyun birbirine bu kadar yakın olması çok beklenen bir şey değildi. Ancak bu süreçte partimiz eldeki bilgi ve belgelerle hukuki süreci devam ettirecek. Sonunda YSK mazbatayı kime verirse başkan odur.

İstanbul halkına ben teşekkür ediyorum. Kazanan kim olursa olsun çok güzel bir seçim çalışması geçirdik. Milyonlarca insanın sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz.

Teşkilatımız, Cumhur İttifakı olarak, AK Parti, MHP, il başkanlarımız, il başkanlık teşkilatlarımız, kadın ve gençlik kollarımız, mahalle temsilcilerimize varıncaya kadar can başla çalıştık ve bu süreci tamamladık. Tabiki milletvekillerimiz ve genel merkezimiz çok büyük katkı sağladı. Bu vesileyle bütün yol arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum.

'İSTANBUL SÖYLEYECEĞİNİ SÖYLEDİ'

Şu anda seçim, Yüksek Seçim Kurulu'nun, il ilçe seçim kurullarının yetkisine geçmiştir. Bundan sonraki süreci yürütecek olan bu kurullardır. İstanbul söyleyeceğini söylemiştir.

Bundan sonra konumum ne olursa olsun aynı şekilde ülkeme, milletime hizmet etmeye devam edeceğim. Benim için makam, insanların gönlündeki makamdır.”

ulusal.com.tr

istanbul AKP binali yıldırım yerel seçim sonuçları