Cizre'de polise bombalı saldırı: 5 yaralı

PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Cizre'de bölücü terör örgütü üyeleri yola döşedikleri bombayı uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada, 5 polis yaralandı. Yardıma giden polislere de ateş açıldı. Öte yandan operasyonlarda PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H sorumlularından 2 kişi yakalandı. İlçede sokağa çıkma yasağı yarın sabah saat 7'de kaldırılacak.

Cizre'de polise bombalı saldırı: 5 yaralı

PKK'lılar Cizre'de yola döşedikleri bombayı polislerin geçişi sırasında patlattı. Patlamada 5 polis yaralandı.

Bölücü örgüt mensupları, patlayıcıyı rögara tuzaklamıştı. Devriye görevi yapan polislerin geçişi sırasında tuzaklanan bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı.

Patlamada 5 polis memuru yaralandı. Çevredeki polisler yardım için bölgeye gitti. Yardıma giden polislere de ateş açıldı. Polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

Öte yandan PKK'ya yönelik temizlik operasyonları nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçede örgütün dağ kadrosundan 2 kişi yakalandı. Yakalanan teröristlerin, YDG-H sorumlusu olarak ilçeye gönderildiği öğrenildi.

Bin 500 özel harekat polisi ve askerlerin ortak yürttüğü operasyonda örgüt üyeleri ağır darbe aldı. Hendeklerdeki patlayıcıları imha ederek mahallelere giren güvenlik güçleri, PKK'lıların kullandığı evlerde arama yaptı.((Cizre 01,40)) Evlerin duvarında çatışma için açılan delikler dikkat çekti.

Özel harekat polisleri ilçede operasyonları yürütürken, bölgedeki askeri birlikler de ilçeyi çevreleyip kırsalla ilçe merkezi arasında PKK’lıların geçiş güzergahını kesti.

Anayasa Mahkemesi sokağa çıkma yasağının kaldırılması için yapılan "yürütmeyi durdurma" başvurusunu reddetti. Şırnak Valiliği yasağın yarın sabah saat 07.00'de kaldırılacağını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr