Haşim Kılıç'tan 'nöbet' açıklaması

Balyoz davası avukatlarının Anayasa Mahkemesi önünde başlattığı "adalet nöbet" ile ilgili mahkemenin başkanı Haşim Kılıç bir açıklama yaptı. Balyoz davasıyla ilgili bir tarih vermeyen Kılıç, "insan hürriyetin bağlanması elbette önceliklidir" dedi.

Haşim Kılıç'tan 'nöbet' açıklaması

Adalet Nöbeti'nin 3. gününde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç açıklama yaptı. Hürriyet gazetesi'ne konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Balyoz davası avukatlarının 6 aydır başvurularımız bekliyor açıklamalarına yanıt verdi.

"Düşünün ki bugüne kadar mahkemeye 17 bin başvuru olmuş. Biz bunlardan yalnızca 7 binini karara bağlayabildik. Demek ki daha hızlı olmamız gerekiyor. İnsanlar da haklı olarak bunu talep ediyor. O nedenle bu talepleri ve sancıları anlayışla karşılamak eksikleri tamamlamak gerekiyor."

Kılıç, yüksek mahkemenin hürriyeti bağlayıcı dosyalara öncelik verdiğini belirtti.

"Halen bekleyen 10 bin dosya var. O nedenle biz öncelikli dosyalar tespit ediyoruz. Yani, işkenceyi, hürriyeti bağlayan dosyaları mülkiyet meselelerinin önüne alıyoruz. Şimdi bir yerde insan hayatının bağlanması, hürriyetin bağlanması meselesi var. Bu durum elbette önceliklidir."

ulusalkanal.com.tr