Putin'in Özel Temsilcisi: 14 Temmuz'da Türkiye'yi uyardık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Özel Temsilcisi Aleksandr Dugin, Ankara-Moskova ilişkilerinin normalleşme sürecini anlattı. "Türk Avrasyalılarıyla ve Kemalist askeriyle tanıştık. Özellikle Kemalist askerleri şu anda hiçbir şekilde kavga yoluna gidilmemesini söylediler" diyen Dugin, Erdoğan'a muhalif bu isimlerin söylemlerinin Erdoğan'ınkinden 10 kat daha etkili olduğunu belirtti.

Putin'in Özel Temsilcisi: 14 Temmuz'da Türkiye'yi uyardık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye Özel Temsilcisi Aleksandr Dugin, Moskova-Ankara ilişkilerinin normalleşmesi süreciyle ilgili konuştu. Aleksandr Dugin, Avrasyacı ve Kemalist isimlerin Rusya'nın Türkiye'ye karşı fikrini değiştirdiğini belirtti.

RUSYA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN DÜZELMESİ

"Çünkü biz bu kararın ne Erdoğan’ın ne de Türk askerlerinin kararı olamayacağını anlıyorduk. Bu yüzden burada başka bir karar vardı. Bu şekilde Hasan Cengiz, Türk Avrasyalılarıyla ve Kemalist askeriyle tanıştık. Özellikle Kemalist askerleri şu anda hiçbir şekilde kavga yoluna gidilmemesini söylediler, aksine her ne kadar karşı olsalar da Erdoğan’ın desteklenmesi gerektiğini söylediler. "

Dugin'in kastettiği Avrasyacı ve Kemalist kadrolar Vatan Partisi yöneticileriydi. Putin'in özel temsilcisi, Erdoğan'a muhalif Vatan Partililerin çıkışının Moskova'da ciddi bir etki yarattığını vurguladı.

"BU ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTA"

"Askeri meslektaşlarımızın uçağın başka güçler tarafından vurulduğuna dair kanıtları yoktu. Türkiye İstihbarat Servisi’nin üst düzey yetkilileri, generalleri Erdoğan’ın uçağı vurma talimatını vermediğini söylediler ve stratejik teknolojik açıdan birçok argüman söylediler. O zaman bu olayın böyle olduğuna dair kanıtları yoktu. Ve bu insanların muhalif olmaları çok ilginçti. Onlardan bu tür argümanlarla destek açıklamaları dışında her şeyi beklerdik. Onların, bunun Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerine ve Erdoğan’ın kendisine karşı bir provokasyon olduğunu kanıtlayan açıklamaları 10 kat daha güçlüydü. Düşünün, Erdoğan’ın tarafındakilerin onun suçsuz olduğunu söylemesi bir şey, karşı taraftan bunu söylemeleri başka bir şey ve onlar burada Erdoğan’ın kurban olduğunu kanıtlamaya çalıştılar. Bu çok önemli bir nokta."

ulusalkanal.com.tr