Muğla Marmaris'te midibüs devrildi: Ölü sayısı artıyor

Günübirlik anneler günü etkinliğine katılmak için İzmir Buca'dan Marmaris Akyaka'ya giden anne ve çocukları taşıyan midibüs Marmaris'te keskin virajların olduğu rampadan 20 metre aşağıdaki yolda ilerleyen araçların üzerine düştü. Kazada 24 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de ağır yaralandı.

Muğla Marmaris'te midibüs devrildi: Ölü sayısı artıyor

İzmir Buca'dan yola çıkmışlardı. Anneler günü için günü 6 araçlık konvoy eşliğinde Marmaris'e gidiyorlardı. Mutlu başlayan yolculuk, Muğla'da facia ile sonlandı.

Kaza, öğle saatlerinde Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi rampasında meydana geldi.

Anneler Günü gezisi için yola çıkan, kadınlar ve çocukların da bulunduğu grubu taşıyan midibüsün iddiaya göre freni boşaldı. Keskin virajların bulunduğu rampada sürücünün kontrolünü kaybettiği midibüs yolcuların çığlıkları arasında, yaklaşık 20 metreden alt yolda ilerleyen araçların üzerine düştü.

Midibüsten fırlayıp etrafa saçılan ve araç içinde sıkışan 24 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişi de yaralandı.

Kaza sonrası bölgeye çok sayıda, ambulans, jandarma, polis ve kutarma ekibi sevk edildi.

Yaralılar Muğla ve Marmaris'teki hastanelerde tedavi altına alındı.

Kazanın olduğu bölgede yol tek taraflı olarak trafiğe açıldı. Olay yerinde incelemeler sürüyor.

Çin'de bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'da kazayla ilgili bir mesaj yayımladı. Ailelere taziyelerini ileten Erdoğan bu tür acıların önüne geçilmesi için gereken tedbirlerin alınacağını belirtti.

KAZANIN NEDENİ BELLİ OLDU

Anadolu Ajansı muhabiri Durmuş Genç'in CNN TÜRK canlı yayınında aktardığı bilgiye göre; İzmir'in Buca ilçesi'nden günü birlik tur için Marmaris'e giden tur minibüsü sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu uçuruma devrildi.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazayla ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan, açıklamasında, "Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından dolayı fevkalade müteessirim. Kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Bu tür acıların önüne geçebilmek için gereken tedbirlerin süratle alınması hususunda ilgili tüm kurumlarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

muğla Marmaris tur otobüsü