Meclis, Rusya gündemiyle toplanacak

Meclis Dışişleri Komisyonu, Rusya gündemiyle toplanacak. Komisyonda, iki ülke arasında adli yardımlaşma, suçluların iadesi ile Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin anlaşmasını içeren kanun tasarıları ele alınacak. Tasarılar komisyonda kabul edildikten sonra oylanmak üzere Genel Kurul'a gönderilecek.

Meclis, Rusya gündemiyle toplanacak

Meclis Dışişleri Komisyonu, Ankara -Moskova hattında ilişkilerin normalleşmesine önemli katkılar sağlayacak gündem başlıklarını görüşecek.

Saat 15.30'da toplanacak komisyon üyeleri iki ülke arasında cezai konularda karşılıklı adli yardımlaşma ve suçluların iadesi anlaşmasını içeren kanun tasarılarını ele alacak.

Tasarılar arasında Türk Akımı Projesine ilişkin anlaşmanın onaylanması da yer alıyor.

Tasarılar komisyonda kabul edildikten sonra onaylanmak üzere Meclis Genel Kurulu'na sunulacak.

Tasarıların Başbakan Binali Yıldırım'ın 6-7 Aralık'ta Rusya'ya yapacağı ziyaret öncesi yasalaşması planlanıyor. Bunun için de Genel Kurul'un gündeminde ve çalışma takviminde değişiklik yapıldı. Gerek duyulduğu takdirde Genel Kurul Cuma günü de mesai yapacak.

Meclis Genel Kurulu bugün Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri hakkında bir takım değişiklikleri içeren Kanun Tasarısı için de mesaide olacak. Saat 15'te görüşülmeye başlanacak tasarı çıraklık eğitimi ve staj altyapısının güçlendirilmesini içeriyor.

ulusalkanal.com.tr