Turizmde korona etkisi

Sınırların kapatılması, gezi ve uçuşların iptali… Olası Korona salgınına karşı önlemler arttıkça turizm sektörü de büyük kayıplarla karşı karşıya kaldı. Türkiye Tanıtım Turizm ve Geliştirme Ajansı Bölge Temsilcisi Burhan Sili ile Koronavirüs’ün sektöre etkilerini konuştuk. Sili’ye göre salgın tehlikesinin atlatılmasının ardından hızlı bir yükseliş sağlanacak.

Turizmde korona etkisi

Rezervasyonlar, turlar ve uçuş iptalleri, sosyal alanların kapatılması… Korona’nın sınırlar arası yolculuğunun önüne geçmek için alınan önlemler turizm trafiğini de durma noktasına getirebilir.

Olası Korona salgınına karşı sınırlarımızda alınan sıkı önlemler ülkenin en önemli girdi kaynağını nasıl etkileyecek? Bir süredir turizm bölgelerinde bu soruya yanıt aranıyor.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Bölge Temsilcisi Burhan Sili, sektör temsilcileri ile bakanlıkların eş güdümlü çalışmasının başarı ile yürütüldüğünü söyledi.

Kalan misafirlerin ve tesis personellerinin sağlık güvenliği için de planlamalar yapıldı.

Turizm Bakanlığı’nın önümüzde ki günlerde bir destek paketi açıklaması gündemde. Sili, sektörün zararlarının asgari düzeyde karşılanması için önerileri sıraladı.

Aynı zamanda TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi olan Burhan Sili, salgın tehlikesinin atlatılmasının ardından hızlı bir yükselişin sağlanacağını söyledi.

ulusal.com.tr

koronavirüs turizm