IŞİD'e operasyon

Bağdat ve Almanya'da, Suriye'de faaliyet gösteren terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonlar düzenlendi. Bağdat'ta, 16 IŞİD üyesi öldürüldü. Almanya'da ise biri Türk 3 kişi göz altına alındı.

IŞİD'e operasyon

Irak Ordusu, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne kapsamlı bir operasyon düzenledi. Operasyonda, 16 terörist öldürüldü.

Resmi haber ajansının haberine göre, Irak'ın başketi Bağdat'ın batısındaki Annaz'da düzenlenen operasyonda örgütün elebaşılarından Majid Hamid Rashid de etkisiz hale getirildi.

IŞİD'in, Bağdat'ta Ebu Hanife türbesine bombalı saldırılar düzenleyerek mezhep çatışmasını körüklemek istediği belirtildi. Azamiye Kaymakamı Hadi el-Ceburi, "IŞİD, Ebu Hanife türbesinin yakınlarına saldırı düzenleme planlarının yanı parlamento seçimlerine katılımı engellemeye çalışacaktı" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebar Yaver de Diyala'daki 12 köyün, IŞİD'ın tehdidi altında olduğunu açıkladı.

Öte yandan Almanya'nın başkenti Berlin ile Bonn ve Frankfurt kentlerinde de terör örgütü IŞİD'e eş zamanlı operasyon düzenlendi.100'den fazla polisin katıldığı operasyonlarda 10 daireye baskın düzenlendi. IŞİD örgütüyle bağantılı oldukları için gözaltına alınan 3 kişiden birinin 26 yaşında bir Türk olduğu bildirildi. Gözaltına alınan Türk'ün geçen yıl Suriye'ye savaşmaya gittiği iddia ediliyor.

ulusalkanal.com.tr