Türkiye'den Irak'ta yeni hükümete destek

Irak'ta Başbakan Kazimi tarafından kurulan yeni hükümet için mecliste güven oylaması yapıldı. Kazimi'nin 22 kişilik kabinesinden 15 bakan güvenoyu alabildi. Türkiye Kazimi hükümetinin güvenoyu almasını memnuniyetle karşıladı.

Türkiye'den Irak'ta yeni hükümete destek

Irak’ta, yeni kurulan hükümet için mecliste güvenoylaması yapıldı. Başbakan Mustafa el-Kazimi’nin 22 kişilik yeni kabinesi, 15 bakanın güvenoyu almasıyla meclisten onay aldı.

Yeni hükümetin 15 bakanı güvenoyu alırken, 5 bakan alamadı, 2 bakanlığın oylaması ise ertelendi. Yeni kabinede Adalet, Göç ve Göçmenler, Tarım, Ticaret ve Kültür Bakanlığı için gösterilen isimler güvenoyu alamadı. Dışişleri ve Petrol Bakanlığı için oylama, aday belirlenmediği için ertelendi.

Başbakan Kazimi ve güvenoyu alan 15 bakan, mecliste yemin ederek görevlerine başladı. Diğer 7 bakanlığın güvenoylaması için mecliste yeniden oturum düzenlenmesi bekleniyor.

Türkiye'den Irak'ta kurulan Kazimi hükümetine destek geldi. Dışişleri Bakanlığı, Kazimi kabinesinin meclisten güvenoyu almasının memnuniyetle karşılandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Irak'ta yeni hükümetin Irak Temsilciler Meclisinden güvenoyu almasını memnuniyetle karşılıyor, dünyamızın içinden geçmekte olduğu bu zorlu dönemde kritik bir sorumluluk üstlenen Başbakan Mustafa Kazimi'ye başarılar diliyoruz." ifadesi yer aldı.

ulusal.com.tr

ırak