Cumhurbaşkanı Erdoğan: Evet çıkarsa partiye kayıt olacağım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan; halk oylamasında "hayır" oyu verecekleri bir kez daha hedef aldı. Erdoğan, "şerre rıza şerdir” dedi. Cumhurbaşkanı oylamadan eve çıkması durumunda da AKP'ye üye olacağı mesajını da verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Evet çıkarsa partiye kayıt olacağım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar ziyareti dönüşünde referandumla ilgili açıklamalar yaptı. Erdoğan, referandumdan evet çıkması durumunda partiye kayıt yaptıracağını belirtti. "Referandum hayırlısıyla “Evet”le neticelendikten sonra, partiye kayıt olma imkânımız doğacaktır" dedi.

Erdoğan, "Hayır" demek isteyenler üzerinde baskı olduğu iddialarının "evet" propagandasını engellememesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, "bizim ‘hayır’a baskı gibi bir derdimiz yok. ama ‘hayır’ demekte hayır da yoktur, şerre rıza şerdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'ın El-Arabiya kanalına verdiği röportajda da Fırat Kalkanı Harekâtı'nı ve Rakka operasyonu planını değerlendirdi. "El-Bab temizlendikten sonra hedef Münbiç'tir" diyen Erdoğan, Amerika'nın "Menbiç boşaldı, boşaltılıyor" söylemlerine rağmen geri çekilmenin olmadığını belirtti.

Rakka'nın terör örgütü PYD'ye değil Araplara verilmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Kuzey Suriye'de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyiz" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

AKP parti cumhurbaşkanı erdoğan referandum