Dikkat! ÖYP'de değişiklik yapıldı

Üniversitede Öğretim Üyesi Yetiştirme Programıyla araştırma görevlisi olmak için atlanacak ilk aşamada artık mülakat var. YÖK yeni düzenleme ile alan sınavını getirdi. Sözlü olarak da yapılacak sınavın ağırlığı toplam değerlendirmede yüzde 40. Düzenlemeye eğitim çevrelerinden itirazlar var.

Dikkat! ÖYP'de değişiklik yapıldı

Üniversitede akademisyen olarak devam etmek istiyorsanız başvuramanız gereken, "Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı" için artık mülakatı geçmeniz gerekecek.

YÖK Genel Kurulu, "Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı’na İlişkin Usul ve Esaslar’ın bazı maddelerinde değişiklik yaptı. Yeni düzenlemeye göre, araştırma görevlisi kadrolarına başvurmak için "Alan Sınavı" yapılacak.

Alan sınavları hem yazılı hem de sözlü olmak üzere adayların ilgili bilim alanındaki yetkinlik, bilgi ve ifade gücünü ölçecek. Bu sınavlar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından üniversitelerin ilgili birimlerindeki öğretim üyeleri arasından seçilerek oluşturulacak komisyonlarca düzenlenecek.

Alan Sınav puanı ile araştırma görevlisi kadrolarına başvuracaklar için üç sınav sonucuna bakılacak.

Düzenlemeye eğitim çevrelerinden itiraz var. Tüm Öğretim Elemanlar Derneği Genel Sekreteri ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Suay Karaman üniversitelerdeki iktidar kadrolaşmasının önü açılacak uyarısında yaptı.

Karaman önerilerini anlattı.

YÖK