"Milli orduya kumpas" soruşturması resmen başladı.

Ergenekon davasının 23 yıl 9 ay hapis cezası alan emekli Albay Levent Göktaş ve Poyrazköy davasında yargılanan Binbaşı Levent Bektaş, terör savcılığına ifade verdi. Savcılık önümüzdeki günlerde de emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın ifadesine başvuracak.

"Milli orduya kumpas" soruşturması resmen başladı.

Tertip davalarla Türk Silahlı Kuvvetlerini ve yurtseverleri hedef alan F tipi örgüte yönelik soruşturmada ilk adım atıldı.

Ergenekon davasında yargılanan ve 23 yıl 9 ay hapis cezası alan emekli Albay Levent Göktaş ile Poyrazköy davasında yargılanan Binbaşı Levent Bektaş, soruşturmayı yürütülen terör savcılığına "Şikayetçi" sıfatıyla ifade verdi.

Ergenekon davasının en önemli delilleri arasında yer alan 51 No’lu DVD’nin Levent Göktaş'a ait olduğu iddia edilmişti. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Göktaş ifadesinde, "DVD üzerinde parmak izi incelemesi yapılamasını istediğini ancak polisler, Savcı Zekeriya Öz ve tutuklama kararını veren Ömer Diken'in talebi kabul etmediğini" belirtti.

Göktaş, DVD’yi bulan polisler M.Y ve S.Ş’nin de soruşturulmasını ve cezalandırılmalarını istedi. Görüntü kayıtlarından tespit edilen polislerin fotoğraflarını da savcılığa teslim etti.

Poyrazköy davası sanığı emekli Binbaşı Levent Bektaş da ofisinde bulunan "Kafes Eylem Planı" belgesinin düzmece olduğunu anlattı. Bektaş, daha dosya bulunmadan 1 hafta önce aynı davanın sanığı Eren Günay’a savcılık sorgusunda "Kafes Eylem Planı" dosyasının sorulduğunu hatırlattı.

Soruşturmayı yürüten görevlilerin delil ürettiğini belirten Binbaşı Bektaş, soruşturma evrakında imzaları olan T.E, K.A, Y.A ve bilirkişi olarak Ankara’dan getirilen polis memurları B.P ve İ.A’nın soruşturulmasını istedi.

ulusalkanal.com.tr