Müjdat Gezen Sanat Merkezi kundaklandı

İstanbul Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi kimliği belirsiz bir kişi tarafından ateşe verildi. Vatandaşlar ve sanat dünyası ise Müjdat Gezen'e destek için olay yerine koştu. Ulusal Kanal'a konuşan Müjdat Gezen, Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu ve köşe yazarı Yılmaz Özdil ise bu saldırıların Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hedef aldığına dikkat çekti. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polisin çalışması sürüyor

İstanbulKadıköy'de bulunan Müjdat Gezen Kültür Merkezi, kimliği belirsiz bir kişi tarafından kundaklandı.

Olay gece bir sularında yaşandı. O anlar güvenlik kameraları tarafından an be an kaydedildi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye alevleri kısa sürede kontrol altına aldı.

Usta sanatçı Müjdat Gezen, neden hedef alındığını anlattı.

Kültür Merkezi'nde verilen derslerin aksamadığını belirten Gezen, güvenlik önlemlerin arttırıldığını söyledi.

Olayın ardından havanın aydınlaması ile çok sayıda vatandaş Kültür Merkezi'ne koştu. Sağanak yağışa aldırış etmeyen yurttaşlar, usta sanatçıya destek mesajları verdi.

Müjdat Gezen'in avukatı Celal Ülgen, bu saldırıların asla kimseyi korkutamayacağını vurguladı.

Gazeteci - Yazar Yılmaz Özdil ise, saldırganların aslında belli olduğunu söyledi.

Olayın ardından çevredeki tüm güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekiplerinin, saldırganı yakalaması için çalışmaları sürüyor.

MÜJDAT GEZEN: BÖYLE ŞEYLERLE KORKMAYIZ 'HAYIR' DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Ulusal Kanal'dan Gökhan Çelik'e konuşan Müjdat Gezen, "Görüntülerde çember sakallı biri vardı. Zannediyorum kısa sürede hallederler. Böyle şeylerle korkmayız, 'Hayır' demeye devam edeceğiz. Bir gün topyekün yargılanacaklar" dedi.

Gezen, "Burhan Kuzu ve Akit gazetesi bizi hedef gösteriyordu" hatırlatmasında bulundu.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Müjdat Gezen Sanat Merkezinde çıkan yangınla ilgili, "Sanat Merkezi dün gece kundaklandı. Bu çirkin saldırıyı kınıyor, tüm sanatseverlere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, sanat merkezinde meydana gelen yangınla ilgili paylaşımda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Müjdat Gezen Sanat Merkezi dün gece kundaklandı. Bu çirkin saldırıyı kınıyor, tüm sanatseverlere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

GENELKURMAY ESKİ BAŞKANI BAŞBUĞ: LANETLİYORUM

26. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan saldırıyı lanetledi. Başbuğ, "Şiddet ve saldırı korkaklığın ve güçsüzlüğün göstergisidir. Müjdat Gezen Sanat Merkezine yapılan saldırıyı lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

Başsavcılık'tan MSM’deki kundaklamayla ilgili açıklama

Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin kundaklanmasıyla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'nca yapılan yazılı açıklamada, "20.02.2017 tarihinde saat 01.30 sıralarında Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde kimliği belirsiz bir şahıs tarafından yanıcı madde dökülmek suretiyle çıkarılan yangın sonucunda olaya anında müdahale edilerek yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alındığı ve binada maddi hasarın meydana geldiği tespit edildi" denildi.

Açıklamada, "Olay yerinden elde edilen kamera görüntülerindeki failin kimlik tespiti ile yakalanmasına yönelik başsavcılığımızca güvenlik güçlerine gerekli talimatlar verilmiş ve geniş kapsamlı soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

HABER: GÖKHAN ÇELİK - KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

istanbul yangın kadıköy müjdat gezen sanat merkezi