Almanya Başbakanı Merkel'den Esad açıklaması

Suriye’deki çözüm arayışlarına Suriye lideri Beşar Esad’ın da dahil edilmesi gerektiği fikri giderek ağırlık kazanıyor. Son olarak Almanya Başbakanı Angle Merkel Suriye'de barış ortamının sağlanması için Esad’la görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Merkel'den Esad açıklaması

Amerika’nın Suriye’yi bölmeye yönelik girişimlerine karşı Şam ve Moskova’nın kararlı duruşu Avrupa’nın Esad’a yönelik desteği arttırıyor.

Son olarak Almanya’dan da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la müzakere edilmesine yönelik bir açıklama geldi. Almanya Başbakanı Angle Merkel Suriye'de barış ortamının sağlanması için “Beşar Esad dahil birçok aktörle konuşmalısınız " dedi. Merkel, bu aktörlerin arasında İran’ın ve Rusya’nın da olması gerektiğini söyledi.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan Amerika’nın Suriye krizi konusundaki geri adımına yönelik önemli bir açıklama geldi. Lavrov Amerika’nın, Rusya’nın Suriye'yle ilgili politikasına bir süredir daha duyarlı yaklaştığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry geçen hafta, Rusya'nın Beşar Esad'ı masaya davet etmesi halinde Suriye lideriyle müzakere etmeye hazır olduklarını açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr