Halep'in Cerablus ilçesinde hayat normale dönüyor

Fırat Kalkanı Harekâtı ile IŞİD'den temizlenen, Halep'in Cerablus ilçesinde hayat normale dönüyor. Güvenliği sağlanan bölgenin elektrik, eğitim ve sağlık gibi sorunları da çözüldü. Cerablus halkı terör yüzünden terk etmek zorunda kaldıkları evlerine geri dönüyor.

Fırat Kalkanı Harekâtı ile terör örgütü IŞİD'den temizlenen Cerablus ve civarında hayat normale dönüyor.

Bölgedeki askeri kaynaklar ve yerel yöneticilerden alınan bilgilere göre bölge halkı güvenliğin sağlandığı yerlerde evlerine geri dönmeye başladı.

Okula gitmeyi yasaklayan IŞİD, okul binalarına zarar vermişti. Evlerine dönen Cerablus halkının ilk talebi eğitim oldu. Yıkılan okullar Türkiye tarafından onarıldı. Çocuklar tekrar okula gitmeye başladı. Cerablus’un köylerindeki okulların onarımları devam ediyor.

Terör örgütü PKK/PYD, kontrolü altındaki Arap kenti Münbiç’te okullarda zorla Kürtçe öğretmeye çalışıyor. Baskıdan bunalan Münbiçliler'in çocuklarının eğitimi için Cerablus’a gittikleri de belirtiliyor.

Bölgenin bir diğer öncelikli sorunu ise sağlıktı. Türkiye’nin hizmete soktuğu sahra hastanesi ve ilaç desteği ile Cerabluslular sağlık konusunda da artık kendini güvende hissediyor. Münbiç’ten de hastaların tedavi için Cerablus’a gittikleri ifade ediliyor.

Münbiç ve Cerablus’a elektrik sağlayan baraj PKK/PYD'nin kontrolünde. Yerel halka her türlü eziyeti yapan teröristler bölgeye elektrik de vermiyor. Ancak bu sorunda Türkiye’nin aldığı önlemlerle aşılmış durumda.

Bölgenin güvenliği Türkiye’de yetiştirilen polisler sağlıyor. Bölge halkı, Fırat Kalkanı Harekâtı ile Münbiç’in PYD’den kurtulmasını dört gözle bekliyor.

ulusalkanal.com.tr

ışid cerablus Fırat Kalkanı Harekâtı