İstanbul'da Vatan Partisi rüzgarı

Vatan Partisi Levent Kırca İstanbul 10. Olağan İl Kurultayı, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Yüzlerce partilinin katılımı ile gerçekleşen Kurultay'da açılış konuşmasını Vatan Partisi USMER İstanbul İl Başkanı Em. Tüma. Soner Polat yaptı. Polat, "Vatan Partisi davası olan insanların toplandığı kutsal bir ocaktır. Türk Milleti'nin kalbi Vatan Partisi'dir" diye konuştu.

İstanbul'da Vatan Partisi rüzgarı

Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi bugün Vatan Partisi Levent Kırca İstanbul 10. Olağan İl Kurultayı nedeniyle doldu taştı. Yüzlerce vatanseverin coşkusu ile gerçekleşen Kurultay, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel'in başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın aziz şehitleri, vatan savaşında PKK'yı hendeklere gömen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şehit komutanları, astsubayları, erleri, polislerimiz ve korucularımızdan verdiğimiz aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na daveti ile başladı. Kurultayın açılış konuşmasını Vatan Partisi USMER İstanbul İl Başkanı Em. Tüma. Soner Polat gerçekleştirdi.

Soner Polat konuşmasına "İnsanlık tarihinin öncülerinin mücadele tarihinin 3 maddesi vardır" diyerek başladı. Polat, "Bunlardan birincisi, insanlığın antik çağlardan bu yana yarattığı bütün ilerici değerlerdir. İkincisi emperyalizme karşı korkmadan mücadele etmektir. Üçüncüsü ise Türkiye'nin geçmişten geleceğe uzanan bütün kutsal değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmaktır" diye konuştu.

"Her Hakikat Bir Fedai İster"

Konuşmasına tarihten örnekler vererek devam eden Soner Polat, Bağdat'ta Hallac-ı Mansur'un, Roma'da Bruno'nun hakikatler uğruna verdikleri mücadelelerini Mansur'un "Her hakikat bir fedai ister" sözü ile örnek göstererek, "Şimdi bu topraklara geliyoruz. Bu topraklarda yenilmez, yıkılmaz, asla diz çökmez, asla teslim olmayan biri var...Adı: Dr. Doğu Perinçek. Bu koşullar altında düşman mahkemesinde, düşmanın en güçlü olduğunu sandığı yerde aslan gibi kükrüyor, ülkenin o zaman içinde bulunduğu gerçekliği olağanüstü bir yetkinlikle sergiliyor. Doğu Perinçek, düşmanın en kuvvetli olduğunu sandığı yere, düşman mahkemesinden Hasan Tahsin gibi ilk kurşunu sıkıyor: 'Vatanseverliği mahkum etmek isteyenler, Türk Milleti'nin ayakları altında kesinlikle kalacaklardır!' diyor" sözleri ile Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Türk Milleti için verdiği mücadeleyi anlattı.

"Vatan Partisi'nin Rakibi Yine Vatan Partisi'dir!"

Meclisteki partilerin, bir demokrasi bahçesinin içerisinde olduklarını söyleyen Polat, "Bu bahçe tel örgülerle çevrili. Aslında güzel bir bahçe bu. Her şey var. Ve emperyalizm partileri diyor ki ne güzel bir bahçemiz var. Ama bu bahçenin içinde Doğu Akdeniz çıkarları yok, Kıbrıs yok, işgal edilen 152 ada yok, PKK terör örgütü ile mücadele yok. Bu bahçede Türkiye'nin ulusal çıkarları yok. O yüzden bir siyasi parti isterse yüzde seksen oy alsın, ancak bu milletin refah ve mutluluğunu savunduğu kadar meşru olabilir. Bu açıdan baktığımız zaman, bu ülkede devletin çıkarlarını, milletin menfaatlerini göz önüne alan tek siyasi örgütlenme Vatan Partisi'dir. Partiler anlamında Vatan Partisinin rakibi yine Vatan Partisidir!" dedi.

"Komşularımıza da Hayat Taşıyacağız!"

Vatan Partisi'nin ülkenin her karış toprağına hayat götüreceğini belirten Soner Polat, "Sadece ülkemiz değil, emperyalizmin kan ve göz yaşına boğduğu komşularımıza da hayat taşıyacağız. Komşularımızı da hasretle kucaklayacak, emperyalizmin açtığı bütün yaraları saracağız" dedi.

"Türkiye'nin temel sorunu: PKK ile Mücadele"

Bugün Türkiye'deki temel sorunun öncelikli olarak birlik ve bütünlük, emperyalizmin desteklediği PKK terörü olduğunu ifade eden Polat, mevcut milletvekillerinin hiçbir kıymeti olmadığını söyleyerek, "Emperyalizm destekli PKK terörüne kim mücadele ediyor? Türk Silahlı Kuvvetlerini kayıtsız ve koşulsuz olarak kim savunuyor? Mafya-tarikat ekonomisine kim karşı? FETÖ ile kim mücadele ediyor? Bölücü ve gerici anayasaya kim karşı? Ankara'da Nazım Hikmet Salonunu kim doldurdu? Kozmik odaya girdiniz Ama Türk Milletinin kalbine giremezsiniz diyen İnci Özdil hangi partiden? Vatan Partisi namus, emek ve vatan kavgasının verildiği son ve yıkılmaz kaledir" diye konuştu.

"Kahramanların Kurultayı"

Soner Polat'tan sonra söz alan Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı ve Başkan Adayı Erkan Önsel, il örgütünün faaliyet raporunu okudu. Türkiye'nin milli hükümete doğru gittiğini belirten Önsel, "Burada kahramanların kurultayını yapıyoruz. Hepimiz kahramanız. Baş kahramanımız Levent Kırca. Bu kurultaya onun adını vermekten onur duyuyoruz. Atlantik sistemi büyük sıkıntıda. Türkiye, Atlantik'te boğulurken, Asya'da nefes alıyor. Başı Batıda, gövdesi Asya'da olan bir ülke. Bu çok büyük bir çelişki. Bu durum böyle devam etmez. Türkiye bu çelişkiyi çözecek ve çözmeye başlamıştır. Önümüzdeki dönemde milli hükümet süreci var. Bu çelişkiyi bir milli hükümet çözer" diye konuştu.

Kurultay'da Vatan Partisi İl örgütünün örgütlenme tarzı da masaya yatırıldı.

İl Başkanı Erkan Önsel, örgütlenme tarzında büyük değişikliklere gideceklerini anlatarak şöyle konuştu:

"İş adamları ve Üretim Ekonomisi Bürosu'nu kuruyoruz. Görev sorumluluğu olmayan üye kalmayacak. Biz örgütlerimizde bu tarzı ilden ilçeye indireceğiz. İstanbul'un 936 mahallesi var. Mahalle örgütleri kurma konusunda bir mesafe aldık. Örneğin Bostancı mahalle örgütü. Böyle mahalleri daha da yaygınlaştıracağız. İstanbul'un 39 ilçesinin 33'ünde örgütlüyüz. Beş-altı ayda bütün ilçelerde örgütlü olmayı önümüze koyduk. Bütün ilçelerde örgütümüzü kuracağız, küçük ilçeleri büyüteceğiz, büyük ilçelerde mahalle örgütlenmelerini yaygınlaştıracağız."

ulusalkanal.com.tr

vatan partisi rüzgarı