Vatan Partisi'nin çözüm programı! Ekonomik krize karşı çözüm kaynaklarıyla birlikte açıklandı

Vatan Partisi'nin seçim bildirgesinde ekonomik krize karşı çözümleri, kaynaklarıyla birlikte madde madde açıklandı. İşte üreten Türkiye programının öne çıkan başlıkları.

Vatan Partisi'nin çözüm programı! Ekonomik krize karşı çözüm kaynaklarıyla birlikte açıklandı

Vatan Partisi'nin Seçim Bildirgesi'nde ekonomi başlığı geniş yer buldu. Genel Başkan Doğu Perinçek'in açıkladığı seçim bildirgesinde ekonomik krize karşı üretim çözümü vurgulandı.

Esnaftan sanayiciye, ataması yapılmayan öğretmenlerden işçiye, çiftçiden memura toplumun tüm kesimlerinin sorunları bildirgede madde madde yer aldı.

- Borsaya gelirlerine vergi getirilecek. - Merkez Bankası’ güçlendirilecek. - "Enerji verimliliği kanunu" çıkarılacak tüketimdeki savurganlık önlenecek. Zengin kömür yatakları değerlendirilecek. - Mazotta ÖTV ve diğer vergiler indirilerek çiftçiye ucuz mazot, gübre, tarım ilacı, tohumluk ve kredi verilecek. - Toprak Mahsulleri Ofisi ve Et Balık Kurumu gibi KİT’ler yeniden kurumlaştırılacak. - Mayından temizlenen araziler yoksul köylüye dağıtılacak. Toprak reformu yapılacak. - Çalışan ve emeklilerimize insanca yaşayacakları ücret ve aylık sağlanacak. - Çiftçinin ürününe değer fiyat verilecek. Alım gücünü artırılarak çarşıları şenlendirilecek. - “Çalışanlar Yasası” çıkarılacak, taşeronluk kaldırılacak. Sözleşmeli personele, 4/C’lilere ve mevsimlik işçilere kadro verilecek. - Sendikal örgütlenme ve çalışmanın önündeki engelleri kaldırılacak. Memurların siyasi partilere üye olma yasağı kaldırılacak. - Kredi kartı borçlarının faizleri silinecek, kalan borç beş yıla yayılacak. - Bir milyonu aşan konut stoku ihtiyaç sahiplerine devlet desteği ile eritilecek. - Elektrik ve su kısmen parasız verilecek. İşsizlere işsizlik ödeneği sağlanacak. - Milletvekili maaşları, en yüksek devlet memuru maaşına indirilecek. - Sınıflar 20 kişiye indirilecek, ataması yapılmayan öğretmenler yeni kurulacak sınıflarda istihdam edilecek - Denizcilik Bakanlığı kurulacak.

açıklandı birlikte Vatan Partisinin