Vatan Partisi Milletvekili Adayı Hasan Korkmazcan: Emperyalizme karşı Mehmetçiğin yanındayız

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, TBMM Eski Başkan Vekili ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Hasan Korkmazcan, beraberindeki heyet ile birlikte merkezi İstanbul’da olan Kosovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Korkmazcan, “‘Kandil’e dokunamazsınız’ diyen Amerika bugün yeniliyor. Emperyalist çetelere karşı misyonumuz her yurttaş eşit olana kadar mücadele etmektir” diyerek “Böyle Gitmez, Artık Vatan Partisi” dedi.

Vatan Partisi Milletvekili Adayı Hasan Korkmazcan: Emperyalizme karşı Mehmetçiğin yanındayız

İstanbul Üniversitesi’nde okuduğu sıralarda Talebe Cemiyeti Başkanlığı yapan Hasan Korkmazcan, ziyaretinde daha sonra ki siyasi hayatında gerçekleştirdiği Rumeliler ve Balkan Türkleri ile ilgili temaslarını ve anılarını anlattı. Aynı zamanda dernek yöneticilerinin anlattığı göçmenlerin sorunlarını dinleyen Korkmazcan’a dernek yöneticilerinin ilgisi yoğun oldu.

Emperyalizme karşı mücadelede partisinin öncü olduğunu ifade Hasan Korkmazcan, “İnsanlığın medeniyet birikimini yok etmeye çalışarak Dünya’yı yönetmeye çalışan emperyalist çetelere karşı misyonumuz her yurttaş eşit olana kadar mücadele etmektir. Vatan Partisi’nde kimler var? 40 yıllık anti-emperyalist, hayatını bu uğurda mücadeleye adamış Doğu Perinçek de var; benim gibi dini eğitim görmüş, Demokrat Parti’de bulunmuş insanlar da var. Ergenekon süreci yani Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hapsetmeleri bizleri birleştiren en büyük etkenlerdendir. Bizler vatanın bütünlüğü için hayatını bu yola koymuş insanlar olarak Vatan Partisi’nde birleştik” diye konuştu.

‘KANDİL’E DOKUNAMAZSINIZ’ DİYEN AMERİKA BUGÜN YENİLİYOR

1 Kasım seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Korkmazcan, “Vatan Partisi’ne verilen her oy, 2 Kasım günü emperyalizme karşı mücadele eden en güçlü kuvvet cephesinde bir kişi daha demektir. Yıllardır, ‘Kandil’e dokunamazsınız’ diyen Amerika bugün yeniliyor. Bizler sadece Türkiye’de değil, Ortadoğu ülkeleri ile yürüttüğümüz sıcak temaslarda da ülkemizi temsil ediyoruz, bizler mehmetçiğin yanından yer alıyoruz. Bizler her şeyi meclisten beklemiyor, doğru olan ne ise onu yapıyoruz” diyerek 1 Kasım seçimleri için Kosovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulunu Vatan Partisi’ne oy vermeye çağırdı.

ulusalkanal.com.tr