Dünya Türkiye'nin bulduğu gazı konuşuyor

Birçok haber ajansı ve yayın kuruluşu, Karadeniz'de bulunan 320 milyar metreküp doğal gaz rezervini son dakika gelişmesi olarak paylaştı. Dünya Türkiye'nin bu adımını nasıl gördü bakalım...

Dünya Türkiye'nin bulduğu gazı konuşuyor

Dünya Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu rezervi konuşuyor.

Reuters, Türkiye'nin Karadeniz'de 320 milyar metreküp büyüklüğünde doğal gaz rezervi bulduğunu yazdı.

ABC News haberi Erdoğan'nın açıklamasıyla birlikte verirken Karadeniz'de bulunan doğal gazın Türkiye'nin enerji konusundaki dışa bağımlılığını bitireceği ayrıntısını paylaştı.

Rusya merkezli Sputnik ajansı da haberi 'acil' koduyla servis etti. Sputnik`te Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın bölgede başka doğalgaz kaynaklarının bulunma ihtimalinin yüksek olduğu açıklamasına dikkat çekildi.

Yunan medyası Skai News, Erdoğan`ın açıklamasını son dakika vererek, keşfin resmi olarak duyurulduğunu açıkladı. Ayrıca Erdoğan`ın Doğu Akdeniz`de faaliyetleri sürdürme mesajlarını öne çıkardı.

Birleşik Arap emirlikleri merkezli İngilizce yayın yapan The Nation da "Türkiye, Karadeniz`de önemli bir gaz keşfi gerçekleştirdi" ifadelerine yer verdi.

Çin merkezli haber ajansı Şinhua okuyucularına Türkiye`nin bulduğu gaz rezervini okuyucularına son dakika duyurdu.

Alman haber sitesi Deutsche Welle ise habere 'Türkiye'nin Karadeniz'de yaptığı büyük doğal gaz keşfi' şeklinde yer verirken bu önemli olayın Yunanistan'la yaşanan enerji krizi sırasında yaşanmasına dikkat çekti.

Azeri haber sitesi News.az Erdoğan'ın duyurduğu müjdeyi sitesinde paylaşırken bunun devamının geleceği, rezervlerin daha fazla olduğu bilgisine yer verdi.

ulusal.com.tr

karadeniz