Netanyahu'dan sert ifadeler: Kendinden utanmalı

Avrupa Birliği, İsrail işgali altındaki bölgelerde üretilen ürünleri etiketleme kararını uygulamaya başladı. Bu adım, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu kızdırdı. AB'yi "riyakarlık ve çifte standartlıkla" suçlayan Netanyahu "AB kendinden utanmalı" dedi.

Netanyahu'dan sert ifadeler: Kendinden utanmalı

İsrail Başbabakanı Benyamin Netanyahu AB'ye bir hayli tepkili. Nedeni İsrail'in işgal ettiği bölgelerde üretilen ürünlere AB ülkelerinin imalat yeri etiketini yapıştıracak olması.

Daha önceki yıllarda kararı alınan bu uygulama için AB çalışmalarını hızlandırdı. AB'nin ilgili komisyonu bu konuda yeni bir "kılavuz çalışmasını" onayladığını duyurdu.

Karara tepki gösteren Netanyahu, "AB sadece İsrail'i yaftalamaya karar verdi ancak biz Avrupa'nın, terör saldırısı altındaki yerleri yaftalamasını kabul etmeyeceğiz" dedi."Bundan zarar görecek olanlar, İsrail fabrikalarında çalışan Filistinlilerdir" diyen Netanyahu "AB kendinden utanmalı" ifadelerini kullandı.

Filistin Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Yahudi yerleşim yerlerinde 250 fabrika ve farklı sektörler için üretim yapan 3 bin tesis bulunuyor. Öte yandan İsrail'in işgal altında tutuğu Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin civarında Yahudi yerleşimci yaşıyor. Uluslararası toplum ise bunları meşru saymıyor.

ulusalkanal.com.tr

avrupa birliği netanyahu