Vatan Partisi 'Alo Müşahit Hattı'nı kurdu

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı verilere göre Türkiye genelinde 180 bin sandık kurulacak. Vatan Partisi, sandık güvenliğini sağlamak için “Görev al, oyuna sahip çık” sloganıyla müşahit kampanyasına başladı. Hedef; ‘Her sandığa bir müşahit’.

Vatan Partisi 'Alo Müşahit Hattı'nı kurdu

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan; “24 Haziran 2018 seçimlerine büyük önem veriyoruz, Türkiye'nin kaderini belirleyecek seçimlerden birisidir” açıklamasında bulundu. Utku Reyhan, “Bu sebeple hem Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayımız Sayın Doğu Perinçek için hem de milletvekili seçimlerinde partimiz için çok sayıda sandık kurulu üyesi ve müşahit görevlendirdik, görevlendirmeye de devam ediyoruz” dedi.

HER SANDIĞA BİR MÜŞAHİT KOYACAĞIZ

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan açıklamasında, “Bu seçimin güvenliğini sağlamak, eşit, adil koşullarda sorunsuz bir biçimde devam etmesi için müşahitler son derece önemlidir. Müşahitlik, Seçim Kanunu tarafından partilere tanınan bir haktır” vurgusunu yaptı. Utku Reyhan; Vatan Partisi olarak biz de her sandık başına en az bir müşahit koymayı planlıyoruz, müşahitlik bütün vatandaşlarımızın aynı zamanda hakkıdır, bunun için herhangi bir partiye üye olma şartı yoktur, dileyen bütün vatandaşlarımız bizlere başvurarak müşahit olma hakkı kazanabilirler” dedi.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan; “Yurttaşlarımız, Vatan Partisi'nin “ALO MÜŞAHİT” hatlarını aramaları halinde kendilerine partimiz tarafından müşahit kimlik kartı verilecek, bu kartı göstermeleri durumunda sandık sayımı gözlemcisi ve seçimi izleme hakkına sahip olacaktır” açıklamasında bulundu.

Vatan Partisi Genel Merkezi’nde kurulan “ALO MÜŞAHİT” çağrı hattına ulaşan vatandaşların hangi sandıkta görevli olacakları belirleniyor, müşahitlerin yetki ve sorumlulukları anlatılıyor, müşahit kartları hazırlanıyor, seçim gününden önce ve seçim günü yapılması gerekenler aktarılıyor.

24 Haziran 2018 seçimlerinde müşahit olmak isteyen yurttaşların aşağıdaki telefon numaralarını araması gerekiyor: 0542 820 32 02- 0549 371 00 25