TGB ve ADD yöneticisi 101 kişi torba dosyalarla 4 yıl dinlendi

Çoğunluğu Türkiye Gençlik Birliği yöneticisi olmak üzere aralarında Vatan Partisi ve ADD yöneticilerinin de bulunduğu 101 kişinin 4 yıl boyunca yasa dışı dinlendiği ortaya çıktı. 3 farklı ilde 12 soruşturma dosyası üzerinden yapılan işlemler tek dosyada birleştirildi. Dosyayı inceleyen Cumhuriyet Savcısı Eşref Durmuş, kumpas izlerini tespit etti. Dosya 5'inci yılında takipsizlik kararıyla kapandı...

TGB ve ADD yöneticisi 101 kişi torba dosyalarla 4 yıl dinlendi

F tipi örgütün Türkiye Gençlik Birliği, Vatan Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği yöneticilerini torba soruşturma dosyaları üzerinden dinlediği belirlendi. Dosya kapsamında Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi muhabirlerinin de yer aldığı 101 kişi 4 yıl boyunca yasa dışı dinlendi.

Kumpaslar için havuz olarak kullanılan dosyalar; özel görevli mahkemelerin kaldırılmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcısı Eşref Durmuş'un görevlendirilmesiyle ortaya çıktı. İncelemenin ardından dosyada takipsizlik kararı verildi.

25 klasörden oluşan dosya, 12 farklı soruşturma numarası üzerinde 20'nin üzerinde birleştirme ve ayırma kararıyla 3 il dolaştı. Cumhuriyet Savcısı Durmuş takipsizlik kararında kumpas izlerine işaret etti.

Cumhuriyet Savcısı Durmuş "Soruşturmanın uzun bir safahat geçirdiği, soruşturma numarasının sürekli değiştiği, soruşturmanın esasını teşkil eden ihbar, şikayet veya araştırma tutanağı şeklinde bir belgenin olmadığı mevcut dosyanın hedef kişilere yönelik torba dosya işlevi gördüğü anlaşıldı." ifadesini kullandı.

Türkiye Gençlik Birliği Kurucu Genel Başkanı Adnan Türkkan ve dönemin Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Tunç Akkoç Ergenekon davasında yargılanmalarına karşın haklarında Ergenekon üyeliği iddiaasıyla ikinci bir soruşturma açılması dikkat çekti.

F tipi polisler 2012 yılında 19 Mayıs, 29 Ekim ve 10 Kasım ve 5 Ağustos Silivri etkinliklerinde yüzbinlerce yurttaşı buluşturan eylemleri de mercek altına aldı. ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, dönemin TGB Genel Başkanı İlker Yücel ve Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Kuruca da şüpheliler arasında yer aldı.

Türkiye Gençlik Birliği'nin Diyarbakır Bismil'de Aslanoğlu Köyü'ne "Cumhuriyet Okulu"nu inşa etmesi terör faaliyeti kapsamında değerlendirildi. Çalışmanın sorumluları Ergnekon üyeliği iddiasıyla şüpheli yapıldı.

İddiaların 30 Ekim 2009'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde alınan bin 100 sayfalık bir gizli tanık ifadesine dayandığı öğrenildi. F tipi polisler 101 kişiyi telefon dinlemeleri ve e-posta takibinin yanısıra teknik ve fiziki izlemeye aldı. Takiplere dayanak oluşturan yazışmalarda tutuklu F tipi polis şefleri Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin imzaları yer aldı.

ulusalkanal.com.tr