Milyonlarca öğrencinin bilgileri satıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın E-Okul sistemine kayıtlı milyonlarca öğrencinin bilgilerinin 3'üncü kişilere satıldığı ortaya çıktı. Skandal ile ilgili İstanbul Başsavcılığı, Bakanlık'a bağlı müfettiş, memur ve müdürler hakkında soruştuma başlattı.

Milyonlarca öğrencinin bilgileri satıldı!

E-okul sistemine kayıtlı milyonlarca öğrencinin bilgilerinin 3'üncü kişilere satıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Başsavcılığı skandal ile ilgili Bakanlığa bağlı müfettiş , memur ve müdürler hakkında soruşturma başlattı.

Türkiye Özel Okullar Birliği’nin şikâyeti üzerine ortaya çıkan skandalda Bakanlık görevlilerinin binlerce öğrencinin özel bilgilerinin ticari amaçlarla üçüncü şahıslara aktardığı iddiası soruşturuluyor.

Soruşturma dosyasına göre, velilerin cep telefonlarına gelen mesajlardan ve çeşitli internet sitelerinde yer alan bilgilerden şüphelenen Türkiye Özel Okullar Birliği yetkilileri, durumu araştırınca skandalın ipuçlarına ulaştı. Bazı görevlilerin bilgileri satışa çıkardığını tespit ederek, Bakanlık'a ihbarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı ihbar üzerine yaptığı incelemede sisteme girerek özel bilgileri kopyalan kişileri log kayıtlarından tespit etti. Bakanlık, bu kişiler hakkında idari cezalar verdi ve durumu Başsavcılık'a bildirdi.

Başsavcılık'ın konu ile ilgili, Ankara ve diğer bazı illerde de tespit edilen benzer sızmalar için yaklaşık 20 personel hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr