Korku ve paniğe karşı neler yapılmalı?

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs travmasına karşı psikososyal destek rehberleri hazırladı. Velilerin evde çocuklara nasıl davranması gerektiği anlatıldı. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmeni Bülent Tutran MEB kılavuzunu Ulusal Kanal’a anlattı.

Korku ve paniğe karşı neler yapılmalı?

Evde uzaktan eğitim alan çocukların psikoloji sağlamlığını korumak için Milli Eğitim Bakanlığı, "Aileler İçin Çocuklara Yardım Rehberi" yayımladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle kaygı, panik ve korku yaşayan çocuklara nasıl davranmalıyız? Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Bülent Turan, bakanlığında psikososyal kılavuzunun ayrıntılarını Ulusal Kanal’a anlattı.

Çocuklardaki korku ve panik hali nasıl tespit edilir? Bu duruma karşı aileler neler yapılmalı?

Milli Eğitim Bakanlığı, velilere 11 altın öneri sundu; “Bilgi edinin, dinleyin, izin verin, normalleştirin, güven verin, rahatlatın, koruyun, birlikte vakit geçirin, sorumluluk verin, model olun, uzmana başvurun” dedi.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Bülent Turan, önerileri uyguladığı halde çocuğu aşırı panik, ağlama nöbetleri, uyku ve davranış sorunları gibi tepkileri varsa uzmana danışılmasını önerdi.

Yurttaşlar kılavuzlara Milli Eğitim Bakanlığı’nın www.meb.gov.tr adresinden kolayca ulaşabilirler.

ulusal.com.tr

ulusal kanal milli eğitim bakanlığı meb