Norveç'ten Ermenistan'a soğuk duş!

Norveç Başbakanı Erna Solberg, Ermenistan'ın, sözde soykırımı anmak için yaptığı daveti geri çevirdi. Solberg, Norveç'in ne Başbakan ne de Dışişleri Bakanı düzeyinde temsil edilmeyeceğini belirtti. Başbakanlık Müsteşarı Baard Glad Pedersen de tarihi konularda kararların tarihçilere bırakılması gerektiğini belirtti.

Norveç'ten Ermenistan'a soğuk duş!

Ermeni soykırımı yalanının 100'üncü yılında büyük bir propagandaya hazırlanan Ermenistan, Norveç'ten olumsuz yanıt aldı. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Erivan'daki anma davetini Norveç Başbakanı Erna Solberg reddetti.

Sağ görüşlü Başbakan Erna Solberg, Sarkisyan tarafından Erivan'daki anma törenine davet edilmişti. Ancak Solberg, Türkiye ile ilişkilerin daha önemli olduğuna dikkat çekerek törenlere katılmayacağını açıkladı.

Solberg, Norveç'in başbakan ya da dışişleri bakanı düzeyinde temsil edilmeyeceğini sadece Ermenistan'daki büyükelçinin törenlere katılabileceğini bildirdi.

Norveç Başbakanlık Müsteşarı Baard Glad Pedersen de tarihi konularda kararların tarihçilere bırakılması gerektiğini belirtti. Pedersen, "Bu konu son yıllarda çok tartışılan bir konu. Ancak neyin soykırım sayılıp sayılmayacağı BM kararlarıyla bellidir. Onun için bırakalım bu konuda değerlendirmeleri tarihçiler yapsınlar." dedi.

ulusalkanal.com.tr