Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak yaşamını yitirdi

Kumpas şehitlerine bir isim daha eklendi, Balyoz davası nedeniyle girdiği cezaevinde kansere yakalanan Tuğamiral Cem Aziz Çakmak hayatını kaybetti. Kumpas şehitleri arasına ismi yazılan Tuğamiral Çakmak'ın cenazesi yarın öğle namazının ardından Selimiye Cami'den kaldırılacak

Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak yaşamını yitirdi

Fotoğraflarla Cem Aziz Çakmak

Silivri Cezaevi'nde kansere yakalanan komutan Cem Aziz Çakmak hayatını kaybetti.

Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Hayati riski nedeniyle 1 Şubat 2014'te tahliye edilen Tuğamiral Çakmak, Balyoz davasındaki yeniden yargılamada silah arkadaşları ile birlikte beraat etti.

Tuğamiral Çakmak tutuklandığında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu ve donanmanın parlak amiralleri arasında gösteriliyordu. Cem Aziz Çakmak'ın NATO'da görev yapacak subaylara “Dikkatli olun, Türkiye aleyhinde hiç bir şeye fırsat vermeyin" talimatı verdiği biliyordu.

Cem Aziz Çakmak, Balyoz davasının özel görevli mahkemede görüldüğü dönemde bir dijital dosyada ismi geçtiği gerekçesiyle 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 24 Şubat 2010'da tutuklanan Tuğamiral Çakmak, 4 yıllık cezaevi sürecinde akciğer kanserine yakalandı.

Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi astsubay bir babanın oğlu olan Çakmak'ın "bir kumpasla alınan özgürlüğümün bir tümörle geri verilmesi ne acı" sözleri hafızalara kazındı. Tuğamiral Çakmak kansere yakalandığı cezaevi günlerinde yaşadığı duyguları "Hücremin lumbuzundan" isimli şiir kitabı ile anlattı.

Düğün hazırlıkları yaparken babası tutuklanan Tuğçe Çakmak, babasının tutukluluğu uzayınca Hasdal Cezaevi'nde düzenlenen sade bir törenle evlendi. Tuğamiral Çakmak 3 yıl sonra serbest kalsa da, kızının düğünü için silah arkadaşlarının tahliyesini bekledi.

Kumpas şehitlerinden Yarbay Ali Tatar'ın ağabey'i Ahmet Tatar, Cem Aziz Çakmak'ın vefatının ardından tertipçilere seslendi.

Tuğamiral Cem Aziz Çakmak için Ankara'da tedavi gördüğü GATA Hastanesi'nde tören düzenlendi. Çakmak'ın cenazesi ise yarın öğle namazının ardından İstanbul'da Selimiye Cami'den kaldırılacak.

ulusalkanal.com.tr

hayatını kaybetti cem aziz çakmak