Domino etkisi yaratacak

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz davası kararı, Türkiye'yi hedef alan diğer davalar için de domino etkisi yaratacak. Kararın dijital veriler ile ilgili bölümü, İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk, Ergenekon, Poyrazköy ve 28 Şubat davalarını da yakından ilgilendiriyor.

Domino etkisi yaratacak

Balyoz kumpası çöktü. Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz davasındaki dijital verilerle ilgili hükmü diğer tertip davalar için domino etkisi yaratacak. Karar; İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk, Ergenekon, Poyrazköy ve 28 Şubat Davalarını yakından etkileyecek.

ASKERİ CASUSLUK DAVALARI

Sahteliği TÜBİTAK raporuyla belgelenen 5 numaralı harddisk, Balyoz'un yanı sıra İstanbul Askeri Casusluk Davası'nın da temel delili oldu. Özel mahkemenin mahkumiyet kararı verdiği ve Yargıtay'ın onadığı bu davada, yeniden yargılama ve tahliyelerin önü açıldı.

Anayasa Mahkemesi kararı İzmir Askeri Casusluk Davası'nın da gidişatını değiştirecek önemde.

POYRAZKÖY DAVASI

Yüksek Mahkeme'nin kararı; 6 dava dosyasının birleştiği Poyrazköy Davası'nda da önemli gelişmelere yol açacak. TÜBİTAK'ın "belgeler sahte" raporu verdiği 5 numaralı harddisk ile 2. Poyrazköy ve 2. Amirallere Suikast davaları açılmış ve ana davayla birleştirilmişti. Bu iki davayla, Poyrazköy'de yargılanan komutanlar, sözde darbe planı harekete geçmekle suçlandı.

28 ŞUBAT DAVASI

Çok sayıda muvazzaf ve emekli komutanın yargılandığı 28 Şubat Davası da Anayasa Mahkemesi kararından etkilenecek. 28 Şubat Davası'nın açılması süreci de Savcı Fikret Seçen'in Donanma'da yaptığı arama ile başlamıştı. Dava dosyasında tartışmalı harddiskten çıkan bazı dijital veriler 28 Şubat davasında kullanıldı.

ERGENEKON DAVASI

Anayasa Mahkemesi kararının etkileyeceği önemli davalardan biri de Ergenekon... Mahkemenin yeterince irdelenmedi dediği harddiskten çıkan "Kitleşim" adlı veri nedeniyle İnternet Andıcı Davası yakından etkilenmişti.

ulusalkanal.com.tr