Binali Yıldırım'ın Amerika temasları başladı

Başbakan Binali Yıldırım'ın Amerika temasları başladı. Yıldırım, Washinton'da Cumhuriyetçi senatör Bob Corker ile görüştü.

Binali Yıldırım'ın Amerika temasları başladı

Amerika'nın başkenti Washington'da temaslarına başlayan BaşbakanBinali Yıldırım, Cumhuriyetçilerin önde gelen isimlerinden Tennessee Senatörü Bob Corker ile bir araya geldi.

Başbakan Yıldırım'ın kaldığı otelde yapılan görüşme bir saatten fazla sürdü.

Corker, görüşme sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Yıldırım ile bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Çok samimi ve iyi bir görüşme olduğunu belirten Corker, "İki ülke arasındaki geniş kapsamlı ve bazı spesifik konuları konuştuk. Üstesinden gelmemiz gereken birçok mesele var. İki ülke arasındaki sorunların çözümü zaman alacak." dedi.

NATO müttefikliği konusuna değinen Corker, "Şu anda farklılaştığımız konular var" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın, aynı zamanda Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığını da yürüten Corker ile görüşmesine beraberindeki heyet de katıldı.

Başbakan'a temaslarında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da eşlik ediyor.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile perşembe günü bir araya gelmesi beklenen Başbakan Yıldırım'ın ayrıca Türk ve Amerikalı kanaat önderleriyle de ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştireceği açıklanmıştı.

ulusal.com.tr

Başbakan binali yıldırım