Suriye Ordusu, terör örgütlerinin şehir içine uzanan son ikmal hattını kesti

Suriye Ordusu, Halep kent merkezindeki terör örgütlerini kuşatmaya aldı. Silahlı grupların şehir merkezine silah ve malzeme ikmali için kullandığı Kastillo yolu, Suriye Ordusu'nun ateş menziline girdi. Kastillo operasyonu, Halep'teki terör örgütleri için sonun başlangıcı olarak değerlendiriliyor.

Suriye Ordusu, terör örgütlerinin şehir içine uzanan son ikmal hattını kesti

Suriye Ordusu Halep şehir merkezindeki terör örgütlerinin son ikmal hattı olan Kastillo yolunu denetim altına aldı.

Kritik operasyonla Halep'teki silahlı gruplar tam kuşatma altına alındı. Türkiye sınırına kadar uzanan hattan terör örgütlerinin Halep merkezine silah ve militan akışı, operasyonla birlikte kesilmiş oldu.

Kastillo yolu, Halep'teki güç mücadelesinde en stratejik hatlardan birisi olarak görülüyor. Halep’teki terör örgütleri Kastillo yolunu kullanarak Halep’in komşusu İdlib’e oradan Türkiye sınırına ulaşabiliyordu. Suriye Ordusu, kuzeyden gelen ikmal yolunu da Şubat ayındaki Zehra ve Nubul operasyonuyla kapatmıştı.

Reuters ajansına silahlı grupların yetkilileri, Suriye Ordusu'nu Kastillo'dan yolundan uzaklaştırmaya çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını açıkladı.

Suriye’nin kriz öncesi en büyük nüfusa sahip ili olan Halep, savaş cepheleri içerisinde genel sonucu tayin edecek şehir olarak görülüyor. Şehir merkezinin batısı Suriye Ordusu'nun doğusu kesimi ise terör örgütlerinin denetiminde bulunuyor. Kastillo operasyonu sonrası Halep merkezdeki gruplar üzerinde baskının artırılması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr