Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Fransa tepkisi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Libya'da kalıcı ateşkesin sağlanabilmesi için Hafter'in Sirte ve Cufra’dan çekilmesi gerektiğini belirtti. Kalın'ın Hafter'i destekleyen Fransa hükümetine de eleştirileri oldu. Fransa’nın Akdeniz'in güvenliğini, Libya'nın da siyasi istikrarını tehlikeye attığını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Fransa tepkisi

Libya’da kalıcı ateşkesin sağlanması için Ankara Trablus hattındaki son toplantıların ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan da bir değerlendirme geldi. Kalın, Fransız haber ajansı AFP'ye Libya'ya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin görüşünü desteklediğini ifade etti.

Kalın, Libya'da kalıcı ateşkesin sağlanması için Hafter'e bağlı milislerin Sirte ve Cufra kentlerinden çekilmesi gerektiğinin altını çizdi. Hafter'in stratejik bölgeleri “meşru hükümete” karşı atış rampası olarak kullandığını dile getirdi.

Kalın, Hafter'în yürüttüğü savaşın maliyetini karşılamak için bu bölgelerdeki petrol kaynaklarını da kullandığını da söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Fransa’ya da tepki gösterdi. Kalın, Fransa'nın meşru olmayan “savaş baronunu” desteklediğini belirtti. Fransa'nın NATO'nun, Akdeniz'in ve Kuzey Afrika'nın güvenliği ile Libya'nın siyasi istikrarını tehlikeye attığını söyledi.

ulusal.com.tr

İbrahim Kalın fransa ak parti sözcüsü