Yılmaz Özdil'den sert tepki

Yılmaz Özdil'den sert tepki

AİHM Büyük Daire'de 28 Ocak günü görülecek, "Perinçek İsviçre davası" tüm dikkatleri İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'in yurt dışı yasağına çevirdi. Hukuk çevrelerinin kalkmalı dediği “yurt dışı yasağı” konusunda Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil de sert bir yazı kaleme aldı.

Yazısında, "Memleket dingonun ahırına dönmüş" diyen Özdil, "sınırlarımız kevgir gibi, giren çıkan teröristin haddi hesabı yok… Perinçek’in yurtdışına çıkış yasağı var." dedi.

Özdil, "Sırf bu memleketin haline kafa yorduğu için ömrünün yarısını hapislerde geçiren, bir gün olsun kendi halinden şikayet etmeyen Doğu Perinçek’in kaçma şüphesi var öyle mi?" diye sordu.

Özdil'in sitem dolu yazısı şöyle:

17 Aralık 2013…

Türkiye’nin ayakkabı kutularını konuştuğu gün, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarihi bir karar aldı. O sırada hapiste bulunan Doğu Perinçek, İsviçre devletini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde resmen mahkum ettirdi. Karar tarihiydi ama, yolsuzluk haberlerinin gölgesinde kaldı, gazetelerde yer bulamadı.

*

Makarayı az geri saralım…

*

İsviçre yasa çıkardı, “Ermeni soykırımı yoktur” demeyi suç haline getirdi.

İftirayla soykırım var demek serbestti, belgeyle soykırım yok demek yasaktı.

*

Doğu Perinçek atladı uçağa İsviçre’ye gitti, Lozan’da miting yaptı, bu sözde suçu işledi, “Ermeni soykırımı iddiaları emperyalist bir yalandır” dedi. Lozan mahkemesi, Perinçek’e 90 gün hapis cezası verdi, cezayı paraya çevirdi. Perinçek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdu, İsviçre devleti aleyhine dava açtı.

*

AKP hükümetinin vermesi gereken mücadeleyi, Doğu Perinçek veriyordu.

*

İsviçre hükümetinin yapamadığını AKP hükümeti yaptı.

Perinçek’i hapse tıktı!

*

Neticede, hapisteki Doğu Perinçek, dışardaki AKP hükümetinden daha fazla işe yaradı. İsviçre’nin sözde yasası, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından yırtılıp atıldı. İsviçre’nin “insan haklarına aykırı davrandığına” hükmedildi.

*

İsviçre hükümeti bu kararı temyiz etti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi’nde yeniden ele alınacak, nihai karara bağlanacak. Bu nedenle, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, savunma hakkını kullanması için Doğu Perinçek’i duruşmaya davet etti. 28 Ocak’ta Strasbourg’ta… 12 gün kaldı.

*

Perinçek’in yurtdışına çıkış yasağı var!

*

Memleket dingonun ahırına dönmüş, sınırlarımız kevgir gibi, giren çıkan teröristin haddi hesabı yok… Perinçek’in yurtdışına çıkış yasağı var.

*

Sırf bu memleketin haline kafa yorduğu için ömrünün yarısını hapislerde geçiren, bir gün olsun kendi halinden şikayet etmeyen Doğu Perinçek’in kaçma şüphesi var öyle mi?

*

Ayıptır kardeşim.

*

Bu dava, Doğu Perinçek’in davası değildir, Talat Paşa Komitesi’nin davası değildir. Bu dava, hepimizin, çocuklarımızın torunlarımızın alnına sürülmek istenen kara lekenin davasıdır. 100 senelik kumpastır.

*

Bir işe yaramıyorsunuz, hiç olmazsa gölge etmeyin… Diasporanın yakasına yapışamıyorsunuz, bari Perinçek’in yakasından elinizi çekin.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek aihm Beni alın Perinçeki Gönderin