Yunanistan'a kaçan darbeci için mahkeme süreci yeniden başlıyor

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Atina'ya kaçan darbeci askerler yeniden yargılanacak. Askerlerden üçü 25 Nisan'da temyiz mahkemesine çıkarılacak.

Yunanistan'a kaçan darbeci için mahkeme süreci yeniden başlıyor

Yunanistan'ın devlet haber ajansı, Türkiye'nin yeni iade talebi üzerine 15 Temmuz sonrası Atina'ya kaçan darbeci askerlerden üçünün 25 Nisan'da Atina'da temyiz mahkemesine çıkarılacağını duyurdu.

Mahkemeye çıkacak askerlerin isimlerinin Süleyman Özkaynakçı, Feridun Çoban ve Abdullah Yetik olduğu belirtildi. Diğer beş darbeci asker için ise henüz duruşma tarihlerinin belirlenmediği belirtildi.

Darbeciler, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası askeri bir helikopterle Yunanistan'a kaçmış ve sığınma talebinde bulunmuştu. Yunanistan Yüksek Mahkemesi Ocak ayında Türkiye'nin bu askerlere yönelik iade talebini reddetmişti. Bunun üzerine Türkiye, iki yeni suçlamayla askerlerin iadesini yeniden talep etmişti.

Askerlerin sığınma başvuruları, Yunanistan İltica Ofisi tarafından değerlendirilmeye devam ediyor. Yunan makamları, sığınma başvuruları sonuçlanana kadar darbecilerin gözaltında tutulmalarını kararlaştırmıştı.

ulusalkanal.com.tr

fetö yunanistan darbe